Waarom de badkamer het belangrijkste is in heel het huis, zeker als je het probeert te verkopen

door Skip

07 September 2023

Waarom de badkamer het belangrijkste is in heel het huis, zeker als je het probeert te verkopen
Advertisement

De vastgoedmarkt is zonder twijfel een complexe wereld waar vele factoren meespelen. Waarde van vastgoed wordt bepaald door algemene tendensen, door de omgeving waar het in staat en door zaken die dan op dat moment spelen op maatschappelijk en economisch vlak. Dit alles draagt bij aan de waardebepaling en dientengevolge dus de prijs van een woning. Wanneer je tot koop aan het overgaan bent dan denk je na over verschillende dingen en dan denk je niet snel na over ergens anders naartoe verhuizen in de toekomst en of je dat wel wilt. Toch zou het wel goed zijn om dit wel te doen en zou het goed zijn het hele plaatje in perspectief te zien omdat je op de lange of middellange termijn mogelijk je huis zou kunnen of willen verkopen. Elke keuze die je door de jaren maakt kan van invloed zijn bij de waardebepaling en dus ook op het bedrag wat je kan overhouden aan de transactie. Vandaag gaan we inzoomen op een detail waar niet vaak genoeg dieper op wordt ingegaan:waarom de badkamer zo belangrijk is.

Advertisement

Waar je echt de focus op moet leggen

Waar je echt de focus op moet leggen

https://pixabay.com/it/photos/...

Wanneer je je huis aan het verkopen bent probeer je de best mogelijke prijs ervoor te krijgen en concentreer je je erop om de waarde van verschillende zaken in de woning op te krikken. Wie een tuin of een andere ruimte buiten, richt zich natuurlijk daar op. Een ander belangrijk aspect is natuurlijk de locatie en hoe dichtbij de belangrijkste voorzieningen zijn. Tenslotte zijn er ook nog mensen die de nadruk leggen op hoe groot de woonkamer is en hoe de lichtinval is. Dit zijn zonder twijfel essentiële details, maar hoe belangrijk de badkamer is mag nooit worden onderschat. Waarom niet? Allereerst omdat een badkamer misschien wel het meeste kost om te renoveren. Zodra een koper dus doorheeft dat hij of zij een berg geld moet uitgeven om de hele badkamer opnieuw te moeten doen, kan diegene mogelijk van de koop afzien. De staat van de hele badkamer zegt ook iets over de manier waarop de vorige eigenaren met het huis zijn omgegaan; dit is nog een reden. Het is als het ware een visitekaartje.

Advertisement

Handelen met het oog op de lange termijn

Handelen met het oog op de lange termijn

Nu je weet wat het detail is wat echt het verschil maakt in de verkoop van een huis is het de vraag wat je gaat doen. Het komt er op neer dat je de woning moet bijhouden zodat het in goede staat blijft en je dus zo nu en dan gewone en buitengewone onderhoudswerkzaamheden pleegt. Zo'n insteek gaat je helpen, vooral omdat het huis aangenaam leefbaar blijft in de periode als eigenaar nog voordat je verkoper gaat worden. Als je echter wilt denken en doen op de langere termijn moet je ook voortijdig aanvangen met het spelletje te spelen. In wezen komt het erop neer:bespaar niet op klussen in de badkamer. Als je dan toch geld wilt steken in he woning dan is de badkamer waar je toch het meest in moet investeren wil je in de toekomst winst gaan maken.

Advertisement