Een cabine van $400 miljoen voor de privéjet gepresenteerd door Lufthansa en Boeing

Janine image
door Janine

09 December 2023

Een cabine van $400 miljoen voor de privéjet gepresenteerd door Lufthansa en Boeing
Advertisement

Boeing Business Jets en Lufthansa Technik AG presenteerden in Dubai een innovatief concept voor VVIP-cabines voor de BBJ 777-9. In deze privéjet bevindt zich een cabine die is ontworpen met het CelestialSTAR-ontwerp van $400 miljoen. Laten we eens kijken wat het is en waarom het het toppunt van luxe vliegreizen vertegenwoordigt.

CelestialSTAR: een cabine van $400 miljoen

CelestialSTAR: een cabine van $400 miljoen

Lufthansa Technik AG

De BBJ 777-9 is in staat om steden non-stop te verbinden gedurende meer dan 22 vlieguren, maar er wordt zeker niet alleen over gepraat vanwege zijn prestaties. Het hart van dit privévliegtuig is in feite de cabine die is gecreëerd uit naam van de esthetiek, functionaliteit en luxe. In het bijzonder hebben we het over een interieur van 340 vierkante meter met verschillende ruimtes gewijd aan privéleven en entertainment. In het midden van de cabine bevindt zich een privéruimte met bed en badkamer die dankzij de nieuwste generatie projectoren kan worden omgetoverd tot een entertainment-centrum. Van hieruit ga je naar de sportschool of de kleedkamers, maar ook naar de Work&Balance-ruimte, ontworpen om maximale flexibiliteit tijdens de vlucht te bieden.

Advertisement

Een complete en stijlvolle omgeving aan boord van de jet

Een complete en stijlvolle omgeving aan boord van de jet

Lufthansa Technik AG

Grenzend aan de privé-suite beschikt de cabine van $400 miljoen ook over de Celestial Lounge, ontworpen om passagiers in luxe en elegantie te verwelkomen. De ruimte is uitnodigend, mede dankzij tussendeuren die de externe functies scheiden van de cabine, ook vanuit akoestisch oogpunt. Zodra de deuren echter opengaan, wordt de Celestial Lounge met de Conference & Dining-ruimte verbonden. Het is een multifunctionele ruimte geïnspireerd op tradities uit het Midden-Oosten. Hier merken we wat de belangrijkste referentiemarkt voor het privévliegtuig zal zijn. Om het plaatje compleet te maken zijn er technologieën geïmplementeerd die een eenvoudige communicatie van het vliegtuig met de buitenwereld mogelijk maken, elektrochromatische luiken en conferentiestations.

Een vliegtuig voor de koninklijke families van het Midden-Oosten

Een vliegtuig voor de koninklijke families van het Midden-Oosten

Lufthansa Technik AG

Zoals we al hebben gezien, is de CelestialSTAR-cabine gedeeltelijk gewijd aan de koninklijke families van het Midden-Oosten en hun enorme delegaties. De zes luxe suites bieden eersteklas accommodatie, terwijl het executive gedeelte plaats biedt aan 32 passagiers in business class. Daarna volgt de entourage-ruimte met enkele premium economy-accomodaties. Het ontwerp gemaakt door Lufthansa Technik AG voor CelestialSTAR is uniek en is gebaseerd op ontwerpgegevens van de BBJ 777-9 van Boeing Business Jets.

Op de Dubai Airshow bood het Duitse bedrijf bezoekers een virtuele rondleiding door de cabine van 400 miljoen euro en lichtte een tipje van de sluier op over de nieuwe declinatie van luxe. CelestialSTAR is in feite een kandidaat als de nieuwe standaard voor VVIP-vliegreizen, waarbij comfort, functionaliteit en verfijnd design worden gecombineerd. De BBJ 777-9 en zijn “kleine broertje”, de BBJ 777-8, zijn immers de grootste privéjets ter wereld. En vanaf vandaag ook de meest luxueuze.

Advertisement