Een vrouw ontvangt per ongeluk meer dan 80 miljoen op haar rekening en kan geen cent van haar geld uitgeven

Janine image
door Janine

22 December 2023

Een vrouw ontvangt per ongeluk meer dan 80 miljoen op haar rekening en kan geen cent van haar geld uitgeven
Advertisement

Stel je voor dat je op een ochtend wakker wordt, je rekening controleert en 's nachts het equivalent van £80 miljoen aantreft, zonder specifieke reden. Dit is precies wat er gebeurde met Hafidzah Abdullah, een jonge Maleisische vrouw, die van de ene op de andere dag dit fortuin kreeg.

Advertisement

Een droom die al snel in een nachtmerrie veranderde

Een droom die al snel in een nachtmerrie veranderde

Linkedin/Hafidzah Abdullah

Het leek een droom voor Hafidzah, de vrouw had nooit gedacht dat ze met deze verrassing wakker zou worden. Op haar rekening stond 404.040.404,04 Maleisische ringgit, ongeveer 80 miljoen pond, en aangezien het gemiddelde gezinsinkomen in Maleisië iets meer dan 1.400 pond bedraagt, oftewel ongeveer 1.600 euro, is alles nog verrassender. De vrouw deelde wat er gebeurde met een screenshot op Linkedin en voegde de zinnen toe: "Denk je dat ik de loterij heb gewonnen?", "Nou, niet echt - het is een vergissing!!!".

Ze wist echter niet dat deze fout haar veel geld zou kosten. Kort daarna werd de rekening zelfs geblokkeerd, waardoor ze niet eens de mogelijkheid had om haar eigen spaargeld te gebruiken. De vrouw bleef op sociale media schrijven en was woedend op de bank Maybank, een van de meest actieve in Zuidoost-Azië met ongeveer 2.200 vestigingen in 20 landen. Om de rekening te kunnen deblokkeren moest ze persoonlijk naar een filiaal gaan en pas na drie dagen kon ze het probleem volledig oplossen.

Veel andere gebruikers gaven commentaar en waren het met de vrouw eens over de slechte klantenservice van de beroemde Aziatische bank.

Advertisement

Per ongeluk geld bijschrijven komt vaker voor dan je denkt

Per ongeluk geld bijschrijven komt vaker voor dan je denkt

Pixabay

Hafidzah is zeker niet de enige die zich in deze situatie bevindt. Een vrouw uit Texas ontving bijvoorbeeld per ongeluk 37 miljoen dollar op haar rekening: nadat ze contact had opgenomen met de bank, verontschuldigde deze zich voor de fout en nam onmiddellijk het per ongeluk bijgeschreven bedrag terug. Meer turbulent is het verhaal van een vrouw uit New Orleans die werd gearresteerd nadat ze categorisch had geweigerd het bedrag van 1,2 miljoen dollar terug te geven, dat per ongeluk op haar rekening was gestort.

Hoe kan zoiets gebeuren?

Hoe kan zoiets gebeuren?

Pixabay

Het zonder duidelijke reden geld op je bankrekening bijschrijven kan verschillende verklaringen hebben. Het zou een bankfout kunnen zijn; banken verwerken elke dag enorme hoeveelheden transacties en soms kunnen er menselijke of systematische fouten optreden die leiden tot het crediteren van onverschuldigd geld.

Of het kan een fout van de afzender zijn, iemand kan per ongeluk geld naar een andere bankrekening hebben gestuurd. Dit kan te wijten zijn aan een fout bij het invoeren van de gegevens van de ontvanger of aan een misverstand bij de afzender.

Andere redenen kunnen een terugbetaling of retourzending zijn van een leverancier of bedrijf waarmee goederen zijn geruild. Soms kunnen fouten betreft de facturering of terugvordering leiden tot automatische terugbetalingen. Of, nogmaals, het kan een vertraagde geautoriseerde betaling zijn, het komt voor dat transacties soms met vertraging op de bankrekening verschijnen vergeleken met het moment waarop ze zijn uitgevoerd.

Mocht je een onverklaarbaar tegoed op je rekening opmerken, dan is het raadzaam direct contact op te nemen met je bank om hen de situatie uit te leggen en de herkomst van het geld te verifiëren.

Advertisement