Er worden twee beheerders gezocht voor dit verlaten eiland: je kunt solliciteren, hier zijn alle details

Janine image
door Janine

14 Januari 2024

Er worden twee beheerders gezocht voor dit verlaten eiland: je kunt solliciteren, hier zijn alle details
Advertisement

Zou je de ervaring willen meemaken om de beheerder te zijn van een prachtig eiland? De functie staat open op een van de meest suggestieve plekken ter wereld. Hier lees je waar het is en hoe je kunt solliciteren.

Advertisement

Great Blasket Island, het verhaal van het eiland dat twee beheerders zoekt​

Great Blasket Island, het verhaal van het eiland dat twee beheerders zoekt​

Maciej Brencz/Wikimedia commons - CC BY 2.0

Veel mensen dromen ervan het avontuur te beleven om als beheerders van een eiland te werken: prachtige landschappen, de stilte van de natuur en een fascinerend beroep, waardoor je weer in contact kunt komen met jezelf en de gebruikelijke routine van het dagelijks leven kunt loslaten, althans voor een tijdje. Zo nu en dan verschijnen er soortgelijke vacatures, die tienduizenden sollicitaties van over de hele wereld aantrekken: slechts twee mensen zullen echter de gelukkigen zijn die worden geselecteerd om de functie te vervullen. Uiteraard zijn er, net als bij elke andere baan, specifieke vereisten om de taak te kunnen uitoefenen, maar het is niet gezegd dat je deze niet hebt. Waar ligt het eiland in kwestie en wat wordt er precies gevraagd?

De open positie als beheerder betreft Great Blasket, het hoofdeiland van de Blaskets, ongeveer twee kilometer voor de kust van County Kerry, Ierland. Deze strook land strekt zich uit over ongeveer zes kilometer en werd in de afgelopen eeuwen af en toe bewoond, hoewel de eerste gegevens dateren uit 1700. Rond 1840 woonden er ongeveer honderdvijftig mensen op het eiland, die hun toevlucht zochten in kleine huisjes in het meer beschutte oostelijke deel. De moeilijke leefomstandigheden en het gebrek aan belangrijke hulpbronnen leidden ertoe dat het eiland verschillende keren werd verlaten, totdat aanhoudend slecht weer de eilandbewoners gedurende vele weken verhinderde het vasteland te bereiken. In 1954 besloot de regering dat ze het voortbestaan van de eilandbewoners niet langer kon garanderen, omdat ze bij slecht weer niet op tijd gered konden worden. Het eiland en het dorp werden dus voorgoed verlaten, hoewel sommige gebouwen later werden gerenoveerd en omgebouwd tot zomerresidenties.

Advertisement

Het Ierse Great Blasket Island zoekt twee beheerders voor de zomer 2024

Het Ierse Great Blasket Island zoekt twee beheerders voor de zomer 2024

Cargoking/Wikimedia commons - CC BY 3.0

Sinds 2014 rekruteert het bedrijf The Great Blasket Island Experience elk jaar twee beheerders om de eigendommen van de Congested Districts Board te beheren, waarbij de vele ontvangen aanvragen worden gescreend. Nu staat de functie weer open voor het seizoen 2024 op het onbewoonde eiland met het ruige landschap. Van april tot oktober 2023 werd de rol toevertrouwd aan het echtpaar Dan en Emily, uit Cork, Ierland, die hun avontuur deelden via hun Instagram-account. De dichtstbijzijnde stad op het eiland is Dunquin, die tijdens de zomermaanden bereikbaar is met een veerboot die vertrekt vanaf een nabijgelegen haven.

Maar laten we overgaan tot de advertentie: wat zullen de nieuwe eilandbeheerders in de praktijk doen? Ze zullen verantwoordelijk zijn voor het runnen van het café en de vakantieaccommodaties op het eiland, dus ook voor het ontvangen van overnachtende gasten, het schoonmaken van de kamers en het bereiden van het ontbijt, het vullen van de bar en het serveren van de typische thee. De beheerders zullen verblijven in de grote slaapkamer, die zich boven de cafetaria bevindt, waardoor de locatie meer geschikt is voor een stel of echtgenoten, zoals in de advertentie staat, maar het staat natuurlijk ook open voor stellen vrienden. Het klinkt allemaal prachtig, maar misschien is niet iedereen geschikt voor zo'n ervaring: naast de onmiskenbare voordelen zullen de gekozen kandidaten ook heel wat moeilijkheden moeten overwinnen.

De twee beheerders van het verlaten eiland zullen het zonder elektriciteit en stromend water moeten stellen

De twee beheerders van het verlaten eiland zullen het zonder elektriciteit en stromend water moeten stellen

Great Blasket Island/Facebook

De twee beheerders zullen het in feite zonder stromend water en elektriciteit moeten stellen. En dat niet alleen: linnengoed en kleding zullen gewassen en opgehaald moeten worden op het vasteland, terwijl er iedere dag eten bezorgd zal worden. Het werkaanbod omvat kost en inwoning, evenals een nader overeen te komen salaris, terwijl de nieuwe managers van het eiland gebruik zullen maken van de toiletten en de keuken van de cafetaria. Daarom zullen de levensomstandigheden zeer vergelijkbaar zijn met die van de eilandbewoners uit het verleden, zonder de gemakken en middelen die op het vasteland beschikbaar zijn. De nieuwe beheerders van de gehuurde accommodatie en cafetaria zullen de functie bekleden van 1 april tot 1 oktober 2024 en sollicitaties kunnen tot 18 januari worden ingestuurd door dit formulier in te vullen.

Het bedrijf legde uit dat de baan vereist dat je veel uren op de been bent en dat het geen typische zomerbaan is, dus je moet in goede gezondheid verkeren en een optimale fysieke conditie hebben. "We zijn op zoek naar het volgende stel om de cafetaria en overnachtingsaccommodatie van Great Blasket Island te runnen. Houd er rekening mee dat er een limiet is aan het aantal sollicitaties dat we kunnen ontvangen. De functie bestaat uit het beheren van de cafetaria en 4 vakantiehuisjes op Great Blasket Island. Dit houdt in dat je overnachtende gasten ontmoet en begroet, thee en koffie serveert aan dagjesmensen en ervoor zorgt dat de dagelijkse activiteiten worden uitgevoerd. We zijn op zoek naar een hardwerkend, verantwoordelijk en betrouwbaar stel met goede sociale vaardigheden en initiatief. Dit is een uitdagende functie en beheerders moeten zich ervan bewust zijn dat ze zich op een eiland bevinden met zeer weinig middelen..."

Wat denk je, zou dit iets voor jou kunnen zijn?

Advertisement