Iedereen vraagt ​​haar of haar hele lichte ogen nep zijn: ze reageert door een foto van zichzelf als kind te laten zien

Janine image
door Janine

22 Maart 2024

Iedereen vraagt ​​haar of haar hele lichte ogen nep zijn: ze reageert door een foto van zichzelf als kind te laten zien
Advertisement

Niet iedereen vindt ze misschien mooi, maar het valt niet te ontkennen dat lichte ogen de aandacht en blikken van mensen weten te trekken. En vanuit een bepaald oogpunt is het zelfs normaal, omdat ze veel zeldzamer zijn dan donkere ogen. Een recente video die viraal ging toont een meisje met de lichtste ogen die je ooit hebt gezien, en dat weet zij heel goed. Maar hoe komt dat?

Advertisement

De video waarin een meisje haar lichte ogen laat zien, zonder contactlenzen te gebruiken, gaat viraal

Hoe licht kunnen de ogen van een mens zijn? In de video die viraal ging, praat een man met een meisje en vraagt ​​haar op een gegeven moment hoe het mogelijk is dat haar ogen zo licht zijn. En in feite kun je op de beelden haar irissen zien met een werkelijk zeldzame kleur: heel lichtblauw en bijna neigend naar wit. De eerste vraag die in je opkomt is: “gebruik je misschien gekleurde contactlenzen?", maar dat is niet het geval.

Sterker nog, ze zegt zelf: "Kom maar kijken, je kunt ze van dichtbij zien: ik heb geen contactlenzen" en toch wil ze ook nog eens een extra bewijs geven van wat ze zegt. Ze laat een foto zien van toen ze klein was, en ook toen waren haar ogen zo licht, net zoals nu, nu ze volwassen is. Zoals we al zeiden, je kunt het mooi vinden of niet, maar het valt niet te ontkennen dat ze werkelijk ongelooflijk zijn.

Advertisement

“Mensen vragen me altijd of ik contactlenzen draag” en andere opmerkingen over de virale video

“Mensen vragen me altijd of ik contactlenzen draag” en andere opmerkingen over de virale video

rowheimfarooqui/Instagram

Het gedeelte met het commentaar is een mix van bewonderende reacties op het meisje en op haar zeer bijzondere, bijna onwerkelijke ogen, en wat gezonde humor, wat nooit kwaad kan. Een gebruiker merkt op: “mijn ogen zijn blauw, net zoals die van haar, en mensen vragen me altijd of ik contactlenzen draag, maar dat doe ik absoluut niet." Een andere gebruiker deelt enkele herinneringen uit het verleden en schrijft: “ik werkte met een vrouw met ogen net als de hare, ze waren ijsblauw, bijna wit... het was bijna hypnotiserend". Ten slotte wordt in een commentaar een ander perspectief geprobeerd: ogen zoals die van het meisje kunnen ook een beetje verontrustend zijn. In feite schrijft een gebruiker "ja, ze zijn prachtig, zolang ze maar niet boos op je is en je slaapt en ze naar je kijkt in het donker terwijl ze naar je kijkt en je wakker wordt en deze ogen ziet". Afgezien van de bewustzijnsstroom, is het hem misschien echt overkomen.

Waar hangt de oogkleur van af?

Iedereen weet dat lichte ogen zeldzamer zijn dan donkere ogen, maar waar hangt hun kleur van af? De hoeveelheid melanine die in de iris aanwezig is, bepaalt of de ogen blauw of groen zullen zijn, of heel licht zoals die van het meisje in de virale video. Dit is het pigment dat kleur geeft aan de huid, het haar en zelfs de ogen:

  • als er weinig van is (matige hoeveelheid), heb je mogelijk blauwe of groene ogen;
  • als het in grotere hoeveelheden aanwezig is, heb je lichtbruine of bruine ogen.

Met name bij groene ogen bevat de voorste laag van de iris weinig melanine, terwijl de achterste laag iets meer bevat. Blauw licht wordt door de eerste verspreid en geel licht wordt door de laatste geabsorbeerd, wat leidt tot groene ogen. Bij blauwe ogen is echter alleen de blauwe kleur diffuus.

Het hebben van blauwe ogen, of ijsblauw, hangt dus niet af van een specifiek pigment, maar altijd van de hoeveelheid melanine, die op zijn beurt wordt bepaald door genetische factoren. Wat zeker is, is dat de irissen van het meisje heel weinig pigment bevatten en tot de zeldzaamste behoren die ooit zijn gezien. Vooral in een virale video.

Advertisement