"Ben je je rolstoel vergeten?": Een anoniem kaartje beledigt een vrouw met multiple sclerose

door Sarah Nichele

04 Februari 2016

"Ben je je rolstoel vergeten?": Een anoniem kaartje beledigt een vrouw met multiple sclerose
Advertisement

Oneerlijkheid is helaas aan de orde van de dag en kan het verdrietige gevolg met zich meebrengen dat we erg achterdochtig worden en een situatie beoordelen of zelfs veroordelen, zonder dat we over de juiste informatie beschikken om tot deze conclusie te komen. 

Dit is was Justine van der Borne is overkomen, een vrouw van middelbare leeftijd die op een dag besloot om een winkelcentrum te bezoeken om wat tijd met haar dochter door te brengen.

Bij aankomst op de parkeerplaats parkeerde ze haar auto op een invalidenparkeerplaats en bij terugkomst vond ze een anoniem briefje met de ironische en stekende opmerking: "Bent u uw rolstoel niet vergeten???"  

Boos en teleurgesteld besloot Justine om hier in het openbaar op te antwoorden via Facebook met woorden die de hele wereld zijn overgegaan.

 

via Justine Van der Borne

Advertisement

"Bent u uw rolstoel niet vergeten???"

"Bent u uw rolstoel niet vergeten???"

facebook

Aan de persoon die dit briefje heeft achtergelaten tussen mijn ruitenwisser in het Mitcham Shopping Centre: 

Ik werd gediagnosticeerd met multiple sclerose toen ik 35 jaar oud was. Niet een 'eenvoudige' sclerose, maar de meest verwoestende vorm ervan, wat betekent dat ik ongeneeslijk ziek ben en langzaam verlamd zal raken. Mijn kinderen worden nu geconfronteerd en moeten leren omgaan met zaken waar geen kind zich ooit druk om zou moeten maken.

De dag dat je mij zag liep ik met mijn dochter zonder ondersteuning, ik voelde mij fit die dag.

Bedankt dat je deze dag voor mij hebt verpest.

Door jou voelde ik me bekeken, zoals ik me bekeken voel op een dag dat ik moeite heb met lopen. Ik ben klaar met mensen zoals jij die mij beoordelen op mijn goede dag als ik gebruik maak van een voorziening waar ik alle recht op heb.

Een handicap hebben betekent niet meteen dat je in  een rolstoel moet zitten, maar maak je geen zorgen, op een dag zal dit voor mij wel het geval zijn. 

Op dit moment ligt mijn focus op het op mijn eigen twee benen bijwonen van het huwelijk van mijn beste vrienden in plaats van dat ik moet worden voortgeduwd. Ik word 42.

Voordat je besluit om iemand anders zijn dag te verzieken, denk er dan om dat je niet alles weet. Alleen omdat je het niet kunt zien, betekent niet dat iemand enorme moeite moet doen om zijn ene been voor zijn andere been te plaatsen. 

 

 

Advertisement