Er komen kogelvrije vesten voor honden aan, zo zullen zij, net als politiemensen beschermd zijn

door Skip

28 Mei 2017

Er komen kogelvrije vesten voor honden aan, zo zullen zij, net als politiemensen beschermd zijn
Advertisement

De beelden van de stad Parijs die wordt aangevallen door terroristen van wie de wreedheid geen grenzen kent, hebben iedereen in de wereld geschokt. Er wordt natuurlijk verwezen naar de gebeurtenissen van die vrijdag op 13 november die nu echter deel van de geschiedenis zijn geworden. Hetzelfde geldt ook voor Diesel, een politiehond die werd gedood bij een explosie tijdens een inval bij terroristen.

In het kielzog van de tragische dood van de heldhaftige hond is de Organisatie voor Wetenschappelijke Ontwikkeling van Speciale Materialen, begonnen met de productie van kogelvrije vesten voor militaire honden die worden ingezet bij invallen en bij speurwerk.

via dailymail.co.uk

Advertisement
Er komen kogelvrije vesten voor honden aan, zo zullen zij, net als politiemensen beschermd zijn - 1

Het product dat onlangs door de organisatie is uitgebracht heet "Nord Body Armour" en is een kogelvrij vest dat is gemaakt van speciale materialen die maximale bescherming bieden voor honden die worden ingezet in de zoektocht naar verborgen explosieven. Wat de organisatie maakt is niet alleen beperkt tot kogelwerende vesten, maar ook poot en kopbescherming.

Advertisement
Er komen kogelvrije vesten voor honden aan, zo zullen zij, net als politiemensen beschermd zijn - 2

Dat vrienden op vier voeten die hun leven wagen aan de zijde van politie bescherming omkrijgen, is op zich niks nieuws maar de recente gebeurtenissen hebben bijgedragen aan een belangrijke impuls in de ontwikkeling van nieuwe en sterkere, speciale uitrusting.

Er komen kogelvrije vesten voor honden aan, zo zullen zij, net als politiemensen beschermd zijn - 3

De kosten van deze uitrusting lopen uiteen: van $ 1000 tot $ 30,000 en het is juist de prijs die maakt dat deze veiligheidsuitrusting minder snel gemeengoed wordt. De hulp van honden is hoe dan ook onmisbaar in het leger, door hun zintuigen die zoveel verfijnder zijn dan die van mensen. De veiligheid van deze dieren mag niet op de tweede plaats staan.

Om de aankoop van deze noodzakelijke bescherming mogelijk te maken en het onderzoek naar nieuwe verfijndere oplossingen te stimuleren hebben enkele NPO's en privébedrijven fondsen verzameld.

Advertisement