x
Ze had overal hulp bij nodig, tot een…
De steilste weg ter wereld bevindt zich in Nieuw-Zeeland Als je bij dit zwembad naar binnen kijkt, wordt er een verontrustend detail onthuld

Ze had overal hulp bij nodig, tot een VRIEND haar leven veranderde

08 Maart 2016 • Door Sarah Nichele
6.696
Advertisement

De ouders van Bella brachten haar naar een arts toen ze beseften dat zij niet goed groeide. De diagnose was tragisch: hun kleine meid had het Syndroom van Morquio, een genetische aandoening die zijn weerslag heeft op de botten en die andere gezondheidsproblemen met zich meebrengt, waardoor onder andere de groei wordt onderbroken.

Het leven van Bella zou niet alleen worden geteisterd door een ernstige ziekte, ook haar levensduur zou korter zijn dan gemiddeld.

Bella was pas twee jaar oud toen ze de diagnose van deze zeldzame ziekte, die een leven vol moeilijkheden en lijden met zich mee zal brengen, kreeg. Maar met de komst van een bijzondere vriend in haar leven, is het leven nu een stuk draaglijker geworden voor haar. 


foto: Facebook

Ondanks de slechte prognoses leerde Bella lopen, praten en ploetert ze elke dag dapper door om zonder problemen mee te kunnen doen met haar leeftijdgenootjes. Haar ouders bedachten dat ze misschien wel baat zou hebben bij iemand die haar permanent hulp zou kunnen bieden.

foto: Facebook

De moeder van Bella wendde zich tot het Service Dog Project om een hulphond te vinden die Bella bij zou kunnen staan. De meeste honden waren echter ongeschikt om hulp te kunnen bieden bij de fysieke beperkingen van het meisje, tot ze verliefd werden op een Duitse Dog pup met de naam George. 

Advertisement
foto: Facebook

Voordat ze kennis maakte met George, moest Bella zich noodgedwongen in een rolstoel of met krukken verplaatsen. Maar nu kan ze rekenen op George voor ondersteuning.  

foto: the sun

Bella is zich ervan bewust dat ze geluk heeft gehad met haar vriend waarop ze letterlijk kan leunen. "Hij helpt me lopen. Ik kan op hem leunen als op een kruk!"

foto: Facebook

George heeft een kalm en zacht karakter en is perfect voor Bella. De hond verplaatst zich in overeenkomst met het kind, en als ze moe is, rusten ze samen lekker uit.

foto: Facebook
foto: Facebook

Of ze nou naar de dokter moeten of naar school, het park of een restaurant, George is altijd aan haar zijde en laat haar geen minuut alleen.

foto: Facebook

Op 7 oktober won George de ACE-prijs van de American Kennel Club voor hond van het jaar. En we kunnen wel stellen dat hij dit dubbel en dwars heeft verdiend!

foto: Facebook
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt