Volkswagen Kondigt De Terugkeer Van Het Beroemde Busje Aan... Met Een Vernieuwing - Curioctopus.nl
x
Volkswagen Kondigt De Terugkeer Van…
Deze Afrikaanse Koning Werkt Als Monteur En Regeert Over Zijn Volk Via Skype Dit Deden De Oude Maya's Met Hun Tanden 2,500 Jaar Geleden

Volkswagen Kondigt De Terugkeer Van Het Beroemde Busje Aan... Met Een Vernieuwing

12 Oktober 2016 • Door Skip
50.273
Advertisement

Deze klassieke bus leeft nog altijd voort in de dromen van de mensen die het geluk hebben gehad om erin te mogen zitten, en in dromen van mensen die 'm op oude foto's hebben gezien. Hij is dan bijna net zo fascinerend als in het echt.

Toen de eerste modellen van de band rolden werden ze binnen een kort tijdsbestek een icoon van mensen die politieke, emotionele en maatschappelijke vrijheid zochten. Met andere woorden: hippies. Het was hét symbool van zorgeloos en avontuurlijk reizen.

Aan de andere kant maakten de basiseigenschappen zoals de degelijkheid en de vooruitstrevende vorm hem ook aantrekkelijk voor gezinnen die hem elke dag gebruikten.  

Het Duitse autohuis treedt nu met een nieuwsbericht naar buiten dat bij velen de wens om weer doelloos rond te reizen weer aanwakkert: de mythische wagen is terug, maar heeft nu een hypermodern detail. 

Een nieuwe variant van de Volkswagenbus zal worden uitgebracht met een detail dat je nog niet eerder gezien hebt...

De tijden veranderen en flink ook, al sinds het moment dat dit busje talloze kilometers aflegde op wegen over de gehele wereld.

De uitstoot van uitlaatgassen en de milieuvereisten zijn compleet op de schop genomen. We kunnen het niet langer veroorloven om met vervuilende wagens rond te rijden; nieuwe auto's moeten echt aansluiten op het milieu.

De nieuwe wagen zal uitgevoerd worden met een elektrische motor. Deze keus past zeker in de filosofie van de milieu- en vredesactivisten die vroeger al zo'n busje hadden!

Het is een symbool van een levensstijl en ook van een hele generatie.

In Duitsland staan ze bekend als "Bulli's" en in andere landen als "Kombi's" naar het woord Kombinationenwagen dat de dubbele toepasbaarheid als busje en kamper onderstreepte.

Wie er vandaag nog steeds een heeft, doet er grote moeite voor om 'm voor zichzelf te houden en is 'm niet bereid te verkopen, tenzij de prijs redelijk is. Iedereen zal zich wel afvragen waarom Volkswagen niet doorging met de productie van de auto, die ook in zijn nadagen nog in volle glorie heeft doorgebracht.

Advertisement

Woodstock, de Beatles, de 'surfgeneratie' en Andy Warhol, in elke kring speelde hij een hoofdrol in verhalen en avonturen van de jonge generatie ten tijde van de economische boom.

De reden waarom Volkswagen de productie stilzette had te maken met de vereiste veiligheidsstandaard voor moderne auto's. Deze konden niet worden toegepast op deze klassieker.

De eerste bus werd gemaakt in de jaren 50 en de productie stopte in 1979. Het enige land dat daarna nog doorging met de productie, was Brazilië.

Door de nieuwe veiligheidsnormen die in 2014 van kracht werden, is deze bus ook hier uit beeld verdwenen.

Het is maar te hopen dat de nieuwe 'Kombi' zijn klassieke vormen en eigenschappen weet te behouden.

In de loop der jaren heeft Volkswagen al geprobeerd om andere busjes op de markt te brengen die doen terugdenken aan het busje van toen, maar de resultaten zijn allesbehalve positief.

Mensen in de wereld zijn nog altijd gek op die vormgeving en zou moeilijk aangepast kunnen worden aan de moderne vorm van nieuwe voertuigen. De ontwerpers van Volkswagen zijn het erover eens dat ze enkele karaktereigenschappen moeten behouden, zoals de soliditeit, de vierkante vorm, de spitse vorm aan voor- en achterzijde.

Het zijn deze dingen die dit busje fantastisch maakten.

Advertisement

Realiteit of valse hoop?

Hoe dan ook heeft Volkswagen alleen maar aangegeven van plan te zijn om te beginnen met een nieuw product, maar het moment dat we dit nieuwe busje op straat gaan zien ligt nog ver in de toekomst.

In de tussentijd kunnen degenen die er een bezitten zich gelukkig rekenen met zijn zeldzaamheidsstatus (en zijn prijs) die met de tijd alleen maar toe zal nemen.

Tags: Auto'sFotografie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt