Ondanks alle moeilijkheden,adopteert deze jongen een vos om haar te redden van een vreselijk lot. - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ondanks alle moeilijkheden,adopteert…
Ze bouwt een keuken voor haar dochter met alleen maar kartonnen dozen : prachtig en bijna kosteloos resultaat. Het dorp is vernietigd door modder: het gebaar van een brandweerman heeft de hele wereld geraakt.

Ondanks alle moeilijkheden,adopteert deze jongen een vos om haar te redden van een vreselijk lot.

Door Romy Mortier
7.834
Advertisement

De vos die jullie op de foto zien heet Vixie en dit is Martin,haar grote vriend.

Het verhaal van Vixie zou gelijk kunnen zijn aan die van duizend andere vossen net als zij, geboren op de boerderij en voorbestemd om een kort leven te leiden, zonder enige vreugde voordat zij in het ​​eerste materiaal van een duur stuk kleding zou veranderen.

Martin heeft altijd geleden onder de verschrikkelijke omstandigheden van de dieren op pelsdierfokkerijen:gedwongen gevangen te leven met het absolute gebrek aan beweging,niet in staat om hun eigen instincten in vrijheid te volgen. 

Vossen, worden bovendien blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, zodat hun vacht een andere textuur krijgt.We besparen jullie de gruwelijke details over hoe de arme dieren worden gedood, maar zoals u zich kunt voorstellen zijn deze allesbehalve pijnloos.Vixie heeft geluk gehad ... en dit geluk heet Martin. 

via: vixey.cz

Niet in staat om alle dieren te helpen, deed Martin wat in zijn macht lag om er ten minste één te redden. Zo nam hij contact op met een fokker die gewillig was om Vixie te doneren, een klein grijs bolletje die hij in de palm van zijn hand kon houden.

foto: vixey.cz

Toen Vixie nog een baby was, werd het verzorgen van haar een uitdaging : Martin heeft vrij moeten nemen van zijn werk, want Vixie moest om de twee uur melk drinken en haar maagje gemasseerd na elke voeding. 

Advertisement
foto: vixey.cz

Maar al na twee weken was het kleintje gegroeid, en had ze geleerd om zichzelf te voeden en te bewegen en speelde heerlijk rond in het appartement van Martin.

Advertisement

Vandaag de dag weegt Vixie ongeveer 6 kg en heeft ze een lengte van 50 cm bereikt.Haar lievelingsgerecht is een bord met kipfilet, het allerliefst rauw.Maar van een maaltje hondenvoer is Vixie ook niet vies.

Ze slaapt in een mand en maakt gebruik van een kattentoilet.

Advertisement

In de wilde natuur zou de kleine Vixie niet overleefd hebben, omdat het eenvoudigweg niet makkelijk is te leren jagen zonder de hulp van de ouders.

Advertisement
foto: vixey.cz

Op deze foto ziet u hoe het haar van Vixie anders is dan de haren van de wilde vossen: welke een speciale textuur en typerende kleur heeft voor het ras "Golden Fox", speciaal gefokt voor de behoeften van de bontindustrie. 

Martin is blij, maar telkens als ik denk aan haar lot, maakt me dat moedeloos:"elke dag zie ik haar speelse en nieuwsgierige aard, haar dagelijkse ontdekkingen, plezier en moeilijkheden, ik wil me gewoon niet voorstellen wat er was gebeurd als ik haar niet had meegenomen ... "

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt