Overkomt het je wel eens jouw mobiele telefoon in je slaap onder het kussen te vinden? Let op wat er kan gebeuren! - Curioctopus.nl
x
Overkomt het je wel eens jouw mobiele…
Hij is één van de meest gewaardeerde hyperrealisten van deze tijd: de details van de schilderijen zijn prachtig Misschien wist u dit nog niet, maar je kunt ook zelf fruit kweken zonder in het bezit te zijn van een tuin. Dit is de manier!

Overkomt het je wel eens jouw mobiele telefoon in je slaap onder het kussen te vinden? Let op wat er kan gebeuren!

14 Juli 2016 • Door Romy Mortier
3.992
Advertisement

Volgens het Pew Internet Project, vallen 44 % van de mensen in slaap met hun telefoon naast het bed. Maar deze ogenschijnlijk onschuldige gewoonte kan zeer gevaarlijk zijn. Om een waarschuwing af te geven heeft de afdeling van de New York Police op Twitter foto's  vrijgegeven van ongevallen veroorzaakt door mobiele telefoons die onder het kussen bleven liggen. 

De beelden tonen een kussen en een verkoold matras als gevolg van de explosie van de telefoon, welke ontplofte op het moment dat de man boven op het desbetreffende kussen lag te slapen. 

Dit zijn de foto's die de politie nam ... 

In 2014, vertelt een jonge man wakker te zijn geworden door een sterke brandlucht. Later besefte hij dat deze afkwam van de telefoon onder zijn kussen.

De handleiding van de telefoon van deze jongen waarschuwde al voor het risico dat we lopen: door de telefoon met lakens, kleding of andere materialen te bedekken, wordt een goede ventilatie van de telefoon ondermijnt, en kan dit beschadiging of zelfs een explosie veroorzaken.

Advertisement

De officier van de brandweer, David Berardesca, bevestigt de noodzaak van een goede ventilatie van de toestellen.

Daarom is het dus van belang de mobiele telefoon alleen op een harde ondergrond te plaatsen, op deze manier kunnen ze de warmte verspreiden. In het geval we dit niet opvolgen kan de batterij overhit raken en dus een brand veroorzaken.

Het is een makkelijke gewoonte om de telefoon onder het hoofdkussen te leggen, maar de risico’s zijn groot en kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken. 

Een belangrijke waarschuwing dus van de New York Police, die het verdient om op grote schaal serieus te worden genomen. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt