Hij keert jaarlijks terug naar zijn gewonde partner en vliegt hier 12.000 kilometer voor : hun verhaal heeft de wereld ontroerd. - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij keert jaarlijks terug naar zijn…
De wonderen van adoptie: deze hartverwarmende foto's van voor en na de adoptie zijn meer dan duizend campagnes waard. Weinig mensen hebben kennis van deze wilde

Hij keert jaarlijks terug naar zijn gewonde partner en vliegt hier 12.000 kilometer voor : hun verhaal heeft de wereld ontroerd.

Door Romy Mortier
20.810
Advertisement

Ongeveer 15 jaar geleden in de buurt van een klein Kroatisch dorp , trof een jager een ooievaar waardoor ze ernstig gewond raakte. Deze trieste gebeurtenis ,ondanks dat dit het dier niet doodde, zorgde ervoor dat ze niet meer in staat is om te vliegen.

Onder normale omstandigheden zou het reproductieve leven van deze ooievaar permanent worden aangetast, maar niet in dit geval. Het dier, dat inmiddels iedereen kent als Malena, had een speciale metgezel aan haar zijde, welke later gedoopt is met de naam Klepetan, wier gedrag duizenden mensen over de hele wereld heeft geïnspireerd .

Vanaf het moment dat Malena gewond raakte, nam een man die de naam Stjepan Vokić draagt de zorg voor haar op zich,hij kende het koppel al sinds hun allereerste gemaakte nest.

foto: lory_pixie

Op het moment dat de winter arriveerde, kon Malena haar partner niet volgen in de jaarlijkse migratiereis naar Zuid-Afrika en bleef achter in het dorp.

foto: Facebook
Advertisement

Toen echter de lente kwam , gebeurde het onmogelijk voorstelbare : Klepetan keerde terug naar zijn lief in Kroatië, zij verwelkomde hem met een feestelijke ceremonie, en samen zorgden ze voor een nieuw kroost.

foto: Facebook

Sinds dat jaar, en voor de opeenvolgende 15, wacht Malena tot de planten in de bloei komen te staan, en haar partner trouw terugkeert om haar na een migratiereis van meer dan 12.000 kilometer weer te omarmen.

foto: Facebook

Bij terugkomst van Klepetan, verwelkomt Stjepan de wereldreiziger met een volle emmer verse vis om hem te helpen herstellen van de lange reis.

foto: sconosciuto
Advertisement

In de loop der jaren heeft het onafscheidelijke duo meer dan 40 kuikens grootgebracht.

foto: Facebook

Vandaag de dag staan Klepetan en Malena symbool voor hoe de liefde –letterlijk- èlke afstand kan overwinnen.

foto: Facebook

Ondanks het feit dat ooievaars gevoelig zijn voor het maken van nesten op dezelfde plaats met dezelfde partner, op jaarlijkse basis, is het gedrag wel heel bijzonder en kunnen we dit niet voor lief nemen: wat het verhaal van Klepetan en Malena nòg romantischer en evocatiever maakt.

Bekijk de Video:

Tags: DierenEmotionele
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt