Een Excentrieke Oom Laat Een Erfenis Na Aan Zijn Neven, Zij Weten Niet Dat Het Een Echte Schat Is - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Excentrieke Oom Laat Een Erfenis…
Vader En Dochter Die Een Ontroerende Band Hebben Veroveren Het Internet Met Hun Unieke Haardossen Een Stel Verkoopt Het Tweekamerappartement In Londen En Krijgt Het Voor Elkaar Een Kasteel In Frankrijk Te Kopen

Een Excentrieke Oom Laat Een Erfenis Na Aan Zijn Neven, Zij Weten Niet Dat Het Een Echte Schat Is

Door Skip Tromp de Haas
81.391
Advertisement

Het verhaal dat we op het punt staan jullie te vertellen heeft iets ongelofelijks. Het speelt zich af in Engeland, waar een excentrieke oom voor zijn verdwijning een echte schat heeft achtergelaten in zijn garage. Geen glinsterende juwelen of goudstaven, maar een stuk oud schroot bedekt met meer dan een laag stof. Wat op het eerste oog een slechts een oldtimer leek, bleek veel meer te zijn, namelijk een heel zeldzame Bugatti Type 57S Atalante uit 1937. In de wereld bestaan er maar 43 exemplaren van, en nu hadden de neven van Dr. Harold Carr er een in handen.

Toen hij stierf op 89-jarige leeftijd ging de erfenis naar zijn neven, aangezien hij geen vrouw en kinderen had

foto: Wikipedia

Ze wisten dat hij tijdens zijn leven in bezit was van verschillende auto's; het gerucht ging dat hij de eigenaar was van een Bugatti, maar niemand had deze ooit gezien.

Advertisement

Toen de neven de garage van hun oom ingingen waren ze sprakeloos toen ze beseften dat de geruchten klopten. Hier stond een echte Bugatti.

Maar de echte verrassing kwam toen ze de effectieve waarde van de auto te horen kregen. € 7,500.000

De auto was echter in prima staat. Hoewel hij gebruikt was als raceauto had hij geen enkele beschadiging en was de kilometerstand voor zijn leeftijd ontzettend laag.

Advertisement

Met het voorbijgaan van de jaren ontwikkelde de oom een vorm van verzamelwoede, waarbij hij dingen wegzette in zijn garage zonder ze nooit meer te gebruiken. Ook de Bugatti overkwam dit lot, die opgesloten zat in de garage vanaf 1960.

Nadat de auto was ontdekt in 2009 werd hij geveild en verkocht voor € 3,500.000. Zijn neven dachten dat dit soort dingen alleen in films konden gebeuren, maar toch waren ze ineens miljonairs geworden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt