Zie hier 8 groenten die je kunt aanschaffen en vervolgens voor altijd kunt plukken - Curioctopus.nl
x
Zie hier 8 groenten die je kunt aanschaffen…
Het was de eerste geboorte van een 7-ling waarin iedereen het overleefde: een foto toont hen 19 jaar later, gelukkig Antieke oudheden: een aantal van de meest absurde plekken die de mens ooit heeft weten te construeren

Zie hier 8 groenten die je kunt aanschaffen en vervolgens voor altijd kunt plukken

21 Juli 2016 • Door Romy Mortier
8.044
Advertisement

Er is een gemakkelijke manier om altijd verse groenten in uw koelkast te hebben liggen en dan bedoelen we niet dat u elke dag om 6 uur naar de markt hoeft te gaan. Niet iedereen weet dat sommige van de meest voorkomende planten blijven groeien als de wortel ervan wordt doorgesneden. Dan zet je ze in het water om zich te vernieuwen en dan groeien ze weer. 

We hoeven geen overvloedige oogst te verwachten, maar in ieder geval zullen we zeker zijn van wat we eten! 

Na het gebruiken van de meest tedere en groene toppen van de prei, zet dan overgebleven stam in een glas water. Wanneer er witte wortels op de bodem zijn uitgekomen, kunt u ze in een pot planten.

foto: blogspot

Uit de teen van een knoflook groeien in korte tijd groene stelen. De toppen hebben een delicate smaak, en zijn uitstekend geschikt voor het kruiden van salades en soepen.

foto: blogspot
Advertisement

Leg het laatste stukje van een Chinese kool in een kom met water, in een heldere verlichte ruimte. De kool zal na enkele weken klaar zijn om te worden getransplanteerd in een pot.

foto: unmotivating

U zou hetzelfde kunnen doen met savooiekool, welke erg op chinese kool lijkt! Overheerlijk!

Snijd de top van een wortel en zet het in het water. Er zullen groene steeltjes uitkomen, welke geschikt zijn om een ​​vleugje frisheid geven aan salades te geven. Of om te gebruiken als decoratie voor gerechten.

foto: blogspot

De bladeren van de wortels hebben enigszins een bittere smaak, maar fijn gesneden en gekruid met knoflook plus een druppel azijn, zijn ze ideaal om toe te voegen aan salades. Probeer het zelf, lekker fris! 

Doe in een glas water basilicumblaadjes met een steel van 3 of 4 centimeter lang, en stel ze bloot aan zonlicht. Wanneer de steel in omvang zal zijn verdubbeld kan de basilicum in de grond worden geplant.

foto: blogspot
Advertisement

Plaats de basis van selderij in een beker met warm water in het zonlicht. Binnen drie dagen zult u nieuwe stelen zien, en is de selderij klaar om te worden overgebracht naar de grond.

foto: pulptastic

Dompel de stam van romaine sla in een ruime bak met water. Na een paar dagen zult u nieuwe spruit bladeren zien, het teken dat u in een plantenbak de geregenereerde planten kunt begraven.

foto: blogspot
Advertisement

U kan koriander stelen in een glas water zetten, en wachten tot er witte wortels uitsteken. Als u dan de stengels in de grond plant, heeft u voor altijd verse koriander bij de hand.

foto: wonderhowto

Niet iedereen kent deze bijzondere aspecten van groenten ... maar het is een leuke manier om voedselverspilling te minimaliseren, en verse zelfgekweekte groenten in huis te hebben! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt