De oudste vrouw ter wereld onthult haar geheim ... en het heeft niets met voeding te maken! - Curioctopus.nl
x
De oudste vrouw ter wereld onthult haar…
Hij liet de mobiele telefoons en tablets weg op de foto's: het resultaat zet je aan het denken... Deze fotoshoot werd gemaakt ter gelegenheid van de geboorte van hun zesling: zes jaar later doen ze de fotoshoot nog een keer over... prachtig!

De oudste vrouw ter wereld onthult haar geheim ... en het heeft niets met voeding te maken!

04 Augustus 2016 • Door Sarah Nichele
10.111
Advertisement

Er wordt gezegd dat je op de beste manier over het leven kan leren door te luisteren naar de mensen die hier jarenlang ervaring mee hebben... De Italiaanse Emma Morani is met haar 116 jaar (ze werd geboren op 29 november 1899) de oudste vrouw ter wereld en is de laatste nog levende persoon die werd geboren in de 19e eeuw. 

Toen ze jong was, raadde de dokter haar aan om elke ochtend twee rauwe eieren te consumeren om bloedarmoede te bestrijden. En daar is ze nooit mee gestopt!

Maar het elixer voor een lang leven heeft volgens deze vrouw niets te maken met de rauwe eieren die ze elke dag eet, maar met iets anders...

"Ik wilde mij door niemand laten commanderen", vertelt de vrouw trots.

foto: AP_Images

Na een ongelukkig huwelijk besloot de moedige Emma om in 1938 een punt achter haar huwelijk te zetten (voor die tijd een ludieke en ongehoorde actie). Ze is nooit hertrouwd en heeft de rest van haar leven alleen doorgebracht. Volgens de vrouw is dit de reden waarom haar een lang leven werd beschoren. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt