Deze Voordelen Kan Je Halen Uit Het Branden Van Laurierblaadjes. Probeer Het Om Het Te Geloven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze Voordelen Kan Je Halen Uit Het…
Hij Bouwt Zijn Vrachtwagen Om In Een Huis, Het Eindresultaat Is Om Jaloers Van Te Worden Een riem die een vuurwapen verbergt: een geavanceerd artefact uit de Tweede Wereldoorlog

Deze Voordelen Kan Je Halen Uit Het Branden Van Laurierblaadjes. Probeer Het Om Het Te Geloven

Door Skip Tromp de Haas
18.249
Advertisement

De plekken waar we komen zijn niet allemaal hetzelfde. Sommige plekken weten ons op een positieve of negatieve manier te beïnvloeden, de een meer dan de ander. Maar hebben jullie je ooit afgevraagd waarom? Vaak vertrouwen we op ons sterkste zintuig, de ogen en onderschatten we de invloed die ons reukvermogen op ons kan hebben.

Wie de geheimen van planten kent, die weet welke effecten wierrook kunnen hebben op een persoon. Als je een tijdje in de greep wordt gehouden door ernstige stress, kan het branden van enkele blaadjes laurier verrassend ontspannend werken! 

Het verbranden van laurierblaadjes hebben een ontspannend effect, je gelooft 't bijna niet.

Volgens Grieks-Romeinse traditie stond laurier symbool voor kennis en glorie.

Advertisement

De laurierkransen werden gebruikt door dichters en winnaars van een oorlog.

De laurierkransen worden vandaag de dag nog gebruikt tijdens gebeurtenissen en staan op emblemen waar glorie en overwinning vanuit gaat.

Het gebruik van de blaadjes volgens de medicinale kruidentraditie voor talloze doeleinden gebruikt. Naast de ontspannende eigenschappen merkten mensen dat laurier ook een pijnstillende werking kan hebben en kan helpen een epileptische aanval te voorkomen.

Advertisement

De olie die eruit te verkrijgen is, kan goed worden ingezet om hoge bloeddruk tegen te gaan of om slapeloosheid te genezen.

foto: Wikimedia

Als je enkele blaadjes laurier in een kamer verbrandt dan zal je na eem paar minuten een gevoel van kalmte voelen opkomen bij jezelf (eerst de blaadjes goed afspoelen en drogen).

Advertisement

Je spieren ontspannen zich en je gevoel van stress trekt weg

Laurierblaadjes branden gemakkelijk en binnen enkele minuten zijn de voordelen al merkbaar. Wees echter voorzichtig door gebruik te maken van een grote asbak of een vuurvast schaaltje om ze in te laten verbranden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt