De geniale truc om het huis geparfumeerd te maken: 3 laurierblaadjes zijn voldoende

Janine image
door Janine

05 Juli 2023

De geniale truc om het huis geparfumeerd te maken: 3 laurierblaadjes zijn voldoende
Advertisement

In sommige gevallen kun je je toevlucht nemen tot wat wordt gedefinieerd als grootmoeders tips, of oplossingen die als primitief worden beschouwd, maar waarmee je je doel toch kunt bereiken. Meestal worden natuurlijke producten gebruikt. Hoewel de technologie grote vooruitgang heeft geboekt en het huiselijk leven gemakkelijker heeft gemaakt, zijn er een aantal zeer handige trucs die je binnenshuis kunt gebruiken. Zelfs als er luchtverfrissers zijn gemaakt, zijn er methoden waarmee je het hele appartement kunt parfumeren met natuurlijke producten.

Er is namelijk een geniale truc op internet verspreid om je huis te parfumeren door simpelweg drie laurierblaadjes te gebruiken. Laten we in detail kijken wat het is.

via Huffpost

Advertisement
Pexels

Pexels

Vaak ruik je ongewenste luchtjes in je huis. Dit is geen symptoom van slechte hygiëne of netheid, het kan ook te wijten zijn aan producten die zijn verslechterd of simpelweg aan producten met een zeer sterk en scherp aroma die zijn gekookt. Vaak worden pogingen gedaan om deze geuren te bedekken met kunstmatige parfums, maar er is een zeer effectieve methode die niet alleen elke geur verbergt, maar ook een aangenaam aroma door het hele huis verspreidt. Er is niet veel voor nodig om je huis altijd geparfumeerd te houden, klaar om gasten te verwelkomen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Laurier is een plant met een krachtig aroma en de bladeren kunnen worden gebruikt om kamers te parfumeren. Dit is een volledig ecologische keuze en je vermijdt bovendien de aankoop van luchtverfrissers, die rijk zijn aan chemicaliën. Neem gewoon drie laurierblaadjes, verbrand ze en plaats ze in een aardewerken pot. Verder heeft deze plant ook heilzame en ontspannende effecten. Het kan ook worden gebruikt voor infusies, breng gewoon wat water aan de kook en laat de bladeren weken.

Heb je een laurierhaag in de buurt waar je 3 bladeren van kunt halen om deze remedie te proberen?

Advertisement