Heb je vocht en schimmel rond de ramen opgemerkt? Je kunt het probleem in 5 eenvoudige stappen oplossen

Janine

26 November 2021

Heb je vocht en schimmel rond de ramen opgemerkt? Je kunt het probleem in 5 eenvoudige stappen oplossen
Advertisement

Het is groen, het is lelijk, het is schadelijk voor de gezondheid, het is een symptoom van vochtigheid of ongezonde lucht. We hebben het over schimmel, een van de meest vervelende dingen om te elimineren wanneer het besluit een deel van je huismuren te bezetten. Het is belangrijk om te begrijpen wat de oorzaken zijn die het hebben veroorzaakt en om effectief in te grijpen om het volledig te verwijderen en te voorkomen dat het terugkeert.

Enkele van de meest voorkomende plaatsen om het te vinden zijn rond ramen, dorpels, lekkende daken, loodgieterswerk of waar er schade of overstromingen zijn geweest.

Advertisement
mrka/Flickr

mrka/Flickr

Niemand ziet graag een beschimmelde muur. Over het algemeen tast het de tussenruimten van de kozijnen, de plafonds en de buitenmuren van onze kamers aan. Ze kunnen niet alleen kozijnen beschadigen, maar ze kunnen ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Het beste is om deze parasiet te kennen die verband houdt met vochtigheid en - door zijn zwakke punten aan te pakken - hem te verslaan zodat hij niet meer verschijnt.

De oorzaken van vochtvorming rond de ramen zijn verschillend, maar ze hebben allemaal te maken met vochtigheid en het ontbreken van een continue stroom van frisse lucht binnen en buiten het huis. Veel mensen zijn gevoelig voor schimmel en kunnen allergische reacties krijgen. Sporen geven namelijk mycotoxinen af ​​die bij inademing schade aan de longen, de huid en het zenuwstelsel kunnen veroorzaken. Naast degenen die al last hebben van ademhalings- of huidproblemen, zijn pasgeborenen, kinderen en ouderen de meest gevoelige personen. Bij blootstelling kunnen de sporen van dit levende organisme infecties, allergieën, irritatie, astma en andere ademhalings- of gezondheidsproblemen veroorzaken.

Bill Barber/Flickr

Bill Barber/Flickr

1) Allereerst moet de omgeving ontvochtigd worden. Er zijn luchtontvochtigers op de markt die een geweldige manier zijn om overtollige waterdamp in de lucht te verwijderen. Vervolgens is het noodzakelijk om de woning altijd voldoende en gelijkmatig verwarmd te houden en de temperatuur niet drastisch te laten stijgen en dalen.

2) Dubbele beglazing is een uitstekend hulpmiddel om dit fenomeen te stoppen en een isolerende laag te creëren tussen de kou buiten en de warmte binnen.

3) Het is ook erg belangrijk dat er voldoende ventilatie in de kamer is. Zet een raam of deur open zodat de sporen kunnen ontsnappen, in plaats van opgesloten te zitten in huis.

Advertisement
Alexander Davronov/Wikimedia Commons

Alexander Davronov/Wikimedia Commons

4) Als we eenmaal hebben gezorgd voor een goede ventilatie in de kamer, is het goed om schimmel te verwijderen met water en bleekmiddel.

Maak een mengsel van een deel bleekmiddel op drie delen warm water, veeg de schimmel van de vensterbank en het raamkozijn, gebruik een schone doek om losgekomen schimmel weg te vegen, laat de vensterbank volledig drogen voordat je het raam sluit.

5) Nadat de oppervlakken zijn schoongemaakt, is het goed om azijn op de aangetaste delen te gebruiken.

Als de schimmel opnieuw verschijnt, moet het hele proces opnieuw worden gedaan. Je kunt azijn ook combineren met andere producten zoals bicarbonaat of zout om de kans op succes te vergroten.

Advertisement