Een Kat Krijgt Een GPS-Apparaat Om En Wordt Vrijgelaten. De Resultaten Die Ze Terugkrijgen Overtreft De Verwachtingen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Kat Krijgt Een GPS-Apparaat Om En…
Dit Zijn Een Paar Van De ERGSTE Fouten En Haastige Beslissingen Gemaakt Door Architecten En Ingenieurs In De Geschiedenis 25 Geniale Uitvindingen Die Je Dag Makkelijker Maken En Je Leven

Een Kat Krijgt Een GPS-Apparaat Om En Wordt Vrijgelaten. De Resultaten Die Ze Terugkrijgen Overtreft De Verwachtingen

Door Skip Tromp de Haas
6.892
Advertisement

Heb je je ooit afgevraagd waar je kat is als hij van huis is? Als jij zo'n kat hebt die voor de helft thuis is en voor de andere helft buiten, zal je het nog verbazen hoever hij kan komen.

Onlangs heeft het Central Tablelands Local Land Services een programma ontworpen dat gebruikt maakt van GPS om altijd te kunnen weten waar onze katten zijn.

Bekijk het hele traject dat is afgelegd met behulp van GPS-halsbanden die 14 katten in Australië hebben omgekregen. Ongelofelijk hoe zulke kleine dieren zoveel kilometers af kunnen leggen!

via: lifebuzz

Het lijkt wel een kaart waarop een kind met een gele stift heeft zitten krassen

Maar het is eigenlijk een kaart die de route toont die een kat in Australië heeft afgelegd

Advertisement

Het gaan en staan van de kat is tien dagen lang gevolgd

Je kan je de verbazing wel voorstellen van z'n baasjes, die dachten dat hun katje altijd om de hoek zat of hoogstens een straat verderop

Van de 25 katten die een GPS-band kregen wilden maar 14 er eentje dragen. De anderen wilden, volgens de baasjes, geen stap meer zetten nadat ze hem omkregen.

Advertisement

Dus hebben ze de banden maar verwijderd, het welzijn van de kat is belangrijker dan een "experiment"

"Ik wist wel dat hij niet altijd in de tuin was, maar om z'n wandeltocht te zien op de kaart schokte me!" zegt een van de baasjes.

Advertisement

Deze GPS-halsband kan een uiterst handig middel zijn om je huisdieren op te sporen

Maar dan moeten ze de band wel willen dragen ;-)

Het ligt voor de hand dat dit experiment is uitgevoerd in een kleine, rustige stad met brede, rustige straten. In deze stad is het gebruikelijk dat katten buiten zijn. Vergeet niet dat als je je huisdier de mogelijkheid geeft rond te zwerven, dit in andere stedelijke omgevingen heel gevaarlijk kan zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt