Een Aardbeving Vernielde Haar Huis Totaal, Maar Zij Toverde Het Om In… Iets Bijzonders - Curioctopus.nl
x
Een Aardbeving Vernielde Haar Huis Totaal,…
25 Foto’s Die ‘Toevallig’ Op De Juiste Plaats En Tijd Gemaakt Zijn En Historische Momenten Hebben Vastgelegd Ze Bieden Hem Voorwaardelijke Invrijheidstelling Aan Na 63 Jaar Gevangenisstraf. Waarom Weigert Hij?

Een Aardbeving Vernielde Haar Huis Totaal, Maar Zij Toverde Het Om In… Iets Bijzonders

12 November 2016 • Door Skip
6.183
Advertisement

Een ramp te boven komen betekent niet alleen overleven, maar ook de kracht vinden om datgene weer opnieuw op te bouwen (letterlijk en figuurlijk) wat verloren. Dat geldt ook voor Marìa Ponce, wiens huis tot puin werd gereduceerd door een aardbeving. Ze gaf zich niet gewonnen en vond een manier om haar huis weer opnieuw op te bouwen en liet haar fantasie en creativiteit de vrije loop, met boeiend resultaat!

Laten we inzoomen op het veelkleurige interieur van haar woning in San Salvador en eens kijken wat voor moois Marìa Ponce ervan gemaakt heeft 

"Welkom in mijn betoverend mooie huis" o groet María Ponce de mensen die voor de deur staan en graag het interieur willen bekijken...

Het huis van Marìa Ponce ligt aan een weg vol verkeer dat naar San Salvador gaat, iedere automobilist onderweg naar de stad kan het huis komen bewonderen.

Advertisement

Nadat de aardbeving in 2001 haar huis met de grond gelijkmaakte begon Marìa met het bouwen van huismuren gemaakt van PET-flessen!

Marìa kan niet lezen en schrijven maar heeft een bijzonder talent ontwikkeld... ze heeft de hele vloer bedekt met klei en dit in bloemenpatronen neergelegd.

Marìa nodigt mensen uit om in haar 'betoverende' huis te komen waar er een kleurige vrede heerst. Ze heeft ook geen elektriciteit nodig of welke andere moderne gemakken ook.

We willen nu wel weten van Marìa hoe ze op dit idee van een 'betoverend huis' is gekomen en wat er voor nodig is om het lichtende voorbeeld te zijn voor wat het inhoudt om je mouwen op te stropen en een dak boven je hoofd te maken met de middelen die je tot je beschikking hebt...

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt