De kunst van het maken van een logo: 16 merken die bijzondere details verbergen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De kunst van het maken van een logo:…
Dit meisje beleefde angstaanjagende momenten in de dierentuin: de foto die hier het resultaat van was, was voer voor fervente fotoshoppers! 20 mini tatoeages die op een discrete manier een speciale boodschap tonen

De kunst van het maken van een logo: 16 merken die bijzondere details verbergen

Door Romy Mortier
9.378
Advertisement

Als er een bedrijf wordt opgericht of een nieuw product dan wordt er veel aandacht gevestigd op de creatie van een logo of merknaam. Het is dan ook bekend dat om goede reclame en promotie te maken een pakkend logo nodig is, waarbinnen de belangrijkste kenmerken van het bedrijf duidelijk worden gemaakt aan het publiek. Dit is van cruciaal belang omdat het kan bijdragen aan het succes van de verkoop. Veel reclame en marketing experts kunnen het perfecte logo creëren door aan de naam, het symbool en de kleuren van het bedrijf een "geheime" boodschap toe te voegen die alleen de meest scherpe waarnemers begrijpen, een spel tussen de makers en het publiek. Laten we er een aantal ontdekken! 

1. De beroemde Zwitserse chocoladereep bestaat niet alleen uit een piramidevorm, maar op de verpakking staat, verborgen in het profiel van de berg, de beer die het symbool vormt van de stad Bern.

2. De letter ' p' binnen het logo van het sociale netwerk Pinterest, vormt niet alleen de initiale letter, maar verbergt ook een pen( ' pin' in het Engels).

Advertisement

3. Is jullie ooit opgevallen wat er verborgen zit in het bedrijfslogo van FedEx transport? Klopt helemaal, in de ruimte tussen de ' E ' en ' x' zit een pijl verstopt!

4. Dit is een geval van een niet - bericht: hoewel er veel mensen in het logo van LG Electronics een verwijzing naar de Pac -Man video game herkennen, schijnt het dat de verwijzing naar het bekende gezicht een complete toevalskwestie is.

5. De twee centrale ovalen van het symbool van Toyota vertegenwoordigen de harten van de klant en het bedrijf die elkaar ontmoeten en een relatie van wederzijds vertrouwen beginnen buiten de ' T' van Toyota.

Advertisement

6. Vergelijkbaar met de pijl van FedEx, tussen de ' K ' en de ' i ' vindt je de vorm van het chocolaatje die dit merk adverteert.

7. Het logo van Wendy's, een Amerikaanse fast food keten, wordt vertegenwoordigd door het gezicht van een jong meisje, met dit plaatje wilde de oprichter van het bedrijf een familiegevoel overbrengen.

Advertisement

8. Formule 1: het is misschien niet zo goed verborgen, maar de witte ruimte schetst precies de vorm van het cijfer 1.

9. De multinational producent van Baskin - Robbins ijs is beroemd om het aantal smaken die hij produceert, dat zijn er 131. Kun jij ze ​​vinden?

Advertisement

10. Het logo wat we gemakkelijk als de meest bekende in de wereld kunnen definiëren verbergt een geheim: de vorm van de O verwijst naar de Deense vlag ...

Zelfs als het toeval was, beweert de Coca Cola Company nu een verbinding te leggen door een een ad hoc- reclame- promotie evenement te organiseren: ze willen de Deense gewoonte terugwinnen om bezoekers met wapperende vlaggen toe te laten. Coca Cola deed hetzelfde in de luchthaven van Kopenhagen en verwelkomde passagiers met vlaggen om hen eraan te herinneren dat zij in het gelukkigste land ter wereld waren aangekomen. 

11. Het logo van Tostitos chips verbergt een grappig beeld dat je na het ontdekken ervan altijd terug zal zien : de twee ' t' s vormen de figuren van twee mensen die een duik in de saus nemen.

12. Het VAIO-logo wordt toegepast op vele producten van Sony, als je het in twee delen verdeeld, wordt er verwezen naar het onderscheid tussen analoge en digitale signalen.

13. Het logo van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij gebruikt de initialen van de " Northwest 'en' Airlines ' , maar als je goed oplet, zul je merken dat de driehoek in de linkerbovenhoek naar rechts in richting noordoosten wijst!

14. De ontwerper Mike Erickson creëerde het symbool van wat hij noemde ' Elefont ' , een vorm waar de 'e' is uitgebeeld in de slurf van een olifant.

15. Het logo van The Hartford Whalers hockeyteam bevat de eerste twee letters ( h en w), maar vormt ook de staart van een walvis ( Whale betekent Walvis).

16. De gele pijl onder de naam van de meest bekende producent van de elektronische handel zal honderden keren langs zijn gekomen. De betekenis ervan? Dat u op Amazon alles van A tot Z kunt vinden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt