Welke 15 Dieren Zijn Het Intelligentst Op Deze Aarde? De Lijst Is Verrassend

door Skip

15 December 2016

Welke 15 Dieren Zijn Het Intelligentst Op Deze Aarde? De Lijst Is Verrassend
Advertisement

De mens wordt misschien wel gezien als het intelligentste dier op aarde, maar vele andere dieren doen niet voor hen onder! Er zijn verder vierpotigen die kunnen zwemmen of vliegen en in veel verschillende soorten komen en laten zien dat ze intelligent zijn op een manier waarvan we ons geen voorstelling van kunnen maken.

Je zal onder de indruk zijn van de vaardigheden van 15 dierenfamilies waaraan je niet zou hebben gedacht als je een lijstje moest maken van de intelligentste wezens in deze wereld. 

via tailandfur.com

1. Chimpansees

1. Chimpansees

Ze lijken naturlijk op de mens, dat moet gezegd, maar deze dieren hebben ook het vermogen tot nadenken op bepaalde manieren zoals mensen dat kunnen! Ze kunnen hun omgeving beheersen en gereedschappen om bepaalde dingen gedaan te krijgen.

Advertisement

2. Varkens

2. Varkens

Wie zou ooit hebben gedacht dat de intelligentie van een varken vergeleken kan worden met die van een 3-jarig jongetje? Dankzij hun aangeboren instinct kunnen zij zich aan moeilijke omstandigheden aanpassen, daar zij het vermogen hebben om makkelijk nieuwe dingen te leren.

3. Dolfijnen

3. Dolfijnen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dolfijnen qua omvang de grootste hersenen van alle dieren in heel het dierenrijk bezitten! Van dolfijnen, gekenmerkt door hun gevorderde communicatievermogen, wordt gedacht dat zij ook bewust van zichzelf zijn,omdat zij zichzelf kunnen herkennen in de spiegel. 

4. Papegaaien

4. Papegaaien

De meest voorkomende associatie die mensen hebben met papegaaien is dat deze dieren een zin kunnen herhalen die ze net gehoord hebben, maar toch hebben zij een fantastisch geheugen en kunnen ze complexe logistieke problemen oplossen (die natuurlijk verband houden met overleven).

5. Orca's

5. Orca's

Orca's zijn bekend vanwege hun grote omvang, maar zij gebruiken ook ingewikkelde geluiden om met elkaar te communiceren en verschilllende groepsactiviteiten met elkaar te coördineren.

 

Advertisement

6. Honden

6. Honden

Het maakt niet uit hoe intelligent een bepaald hondenras is, de beste vriend van de mens leert makkelijk nieuwe dingen en kunnen gepast reageren op de aanwijzingen van de mens. Veel hondenrassen zoals Golden Retrievers en Border Collies zijn in staat om ook de kleinste veranderingen in een omgeving op te merken waar ze leven.

7. Inktvisachtigen

7. Inktvisachtigen

Als je denkt aan niet-gewervelde dieren, dan moet je weten dat inktvisachtigen de intelligentste zijn. Het zijn namelijk goede jagers die gebruik maken van ingewikkelde strategieën om hn prooi te vangen.

Advertisement

8. Olifanten

8. Olifanten

Vergeleken met andere dieren hebben olifanten relatief grote hersenen die ze gebruiken voor hele complexe sociale interacties met hun soortgenoten. Er wordt zelfs gedacht dat olifanten empathisch vermogen hebben.

9. Eekhoorns

9. Eekhoorns

De intelligentie van eekhoorns is in principe gefocust op een ding: eten vinden! Wanneer zij vooorraden aan moeten leggen kunnen zij op indrukwekkende manier hun zaakjes regelen!

Advertisement

10. Katten

10. Katten

Kattenbezitters weten zonder twijfel dat katten heel goed dingen kunnen opmerken buiten het feit dat deze dieren ook heel lenig zijn. Ze leren niet zo snel als honden, maar ook zij kunnen dingen onthouden die baasjes hen leren!

11. Uillen

11. Uillen

Al in de tijd van de Grieken werden uilen als zeer intelligent beschouwd, ook al zijn ze niet de allerslimste wanner je ze met andere vogels vergelijkt.

Advertisement

12. Ratten

12. Ratten

Ratten hebben een langetermijngeheugen wat ze heel intelligent en slim maakt! Ze kunnen zich ook makkelijk aanpassen aan omgevingen en het klimaat.

13. Valken

13. Valken

Jachtvalken werden al vaak in een ver verleden ingezet als postduiven. Ze hebben een goed oriëntatievermogen en werden gebruikt als boodschappers die belangrijke informatie door konden geven, omdat ze goed aanwijzingen konden opvolgen en de omgeving goed in zich konden opnemen en onthouden.

Advertisement

14. Resusapen

14. Resusapen

Resusapen kunnen heel goed georganiseerde groepsaanvallen opzetten; ze zijn niet alleen goede, vindingrijke organisators, maar ook nog eens heel slim!

15. Paarden

15. Paarden

Je kunt ze niet alleen opzadelen en berijden, paarden beschikken ook nog eens over een goed geheugen en kunnen vlot reageren op commando's, ook in stressvolle situaties.

Advertisement