Een Stel Verkoopt Het Tweekamerappartement In Londen En Krijgt Het Voor Elkaar Een Kasteel In Frankrijk Te Kopen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Stel Verkoopt Het Tweekamerappartement…
Een Excentrieke Oom Laat Een Erfenis Na Aan Zijn Neven, Zij Weten Niet Dat Het Een Echte Schat Is Een Chimpansee Omhelst De Vrouw Die Hem 20 Jaar Geleden Het Leven Redde

Een Stel Verkoopt Het Tweekamerappartement In Londen En Krijgt Het Voor Elkaar Een Kasteel In Frankrijk Te Kopen

Door Skip Tromp de Haas
6.271
Advertisement

De prijzen van huizen behoren tot een van de hoogste ter wereld in Londen en wie er woont weet dit maar al te goed. Vaak is het zelfs zo dat men in deze prachtige stad genoegen neemt met wonen in studioappartementen waar je je kont niet keren kan. Maar er zijn mensen die na een reis ontdekken dat een andere levensstijl mogelijk is en wat je krijgt voor je geld in Londen, je daarvoor ergens anders iets veel groters kan krijgen. Een Engels stel koos ook hiervoor. Van het geld van hun tweekamerappartement konden ze een kasteel kopen in Frankrijk.

Na een eerste reis naar Frankrijk waren Dick en Angel Strawberry behoorlijk geboeid door de landschappen van de Loire en wilden ze gaan zoeken naar een huis in deze omgeving.

Na veel bezichtigingen die op niets uitliepen vonden ze het prachtige Chateau de la Motte Husson, een kasteel dat in 1886 is gebouwd en uit ruim 45 kamers bestaat.

foto: Channel 4
Advertisement

Het bouwwerk had dringend verbouwing nodig en het geld wat ze kregen voor hun tweekamerappartement dekte de kosten van zowel het kasteel als de verbouwing ervan.

Nadat ze het het appartement hadden verkocht voor 400,000 pond en voor 280,000 pond (ongeveer 330,000 euro) het kasteel kochten, had het stel genoeg geld over om de verbouwingskosten te betalen.

Ze hadden zichzelf tien maanden gegeven om de werkzaamheden te voltooien: het is ze gelukt om de deadline te halen. Vlak hierna zijn ze getrouwd op de plek die ze eigenhandig hadden gemoderniseerd.

Nu is een deel van het kasteel ingericht voor bruiloften en feesten en het andere deel is het liefdesnest van Dick en Angel en ook de plaats voor het vele speelgoed van hun kinderen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt