Er Doet Wel Een Heel Bijzonder Team Mee Aan De Spelen In Rio, Namelijk Een Team Van Vluchtelingen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Er Doet Wel Een Heel Bijzonder Team…
Op De Juiste Plaats Op Het Juiste Moment: 15 Foto's Die De Wonderlijkheden Van De Werkelijkheid Vastleggen 10 Foto's Die Ervoor Zorgen Dat Je Zin Krijgt Om Naar Australië te gaan... Of Helemaal Nooit Niet!

Er Doet Wel Een Heel Bijzonder Team Mee Aan De Spelen In Rio, Namelijk Een Team Van Vluchtelingen

Door Skip Tromp de Haas
2.807
Advertisement

Toen de Spelen van Rio werden geopend wapperde er naast de gebruikelijke vlaggen ook een andere. Aan de spelen van dit jaar doen voor de eerste keer ook vluchtelingen mee met hun eigen team. We zullen 10 atleten/vluchtelingen zien die het op zullen opnemen tegen de andere kampioenen. Ze komen uit Syrië, Soedan Ethiopië en Congo. "Deze atleten tonen de wereld dat mensen ondanks de onvoorstelbare tragedie waar ze mee te maken kregen, toch met hun talenten en spirit aan de samenleving bij kunnen dragen." aldus Thomas Bach, voorzitter van het Olympisch Comité.

Dit zijn Paulo Amotun en Anjelina Nada Lohalith afkomstig uit Soedan. Ze zijn gespecialiseerd in de 1500 meter.

Dit is de complete shortlist van vluchtelingen die mee zullen doen aan de wedstrijden in drie disciplines: atletiek, zwemmen en judo. Zet 'm op!

Tags: SportMotiverende
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt