Ze Vraagt Haar Leerlingen Om Deze Zin Af Te Maken: Ik Zou Willen Dat Mijn Leraar Wist…” De Resultaten Zijn Ontroerend - Curioctopus.nl
x
Ze Vraagt Haar Leerlingen Om Deze Zin…
Ze Beginnen Aan De Verbouwing Van Een School En Vinden Achter De Muren De Schoolborden Van 100 Jaar Geleden… Kinderjaren Zoals Ze Waren Voor De Komst Van Technologie: 25 Foto’s Die Je Laten Dromen Van Toen

Ze Vraagt Haar Leerlingen Om Deze Zin Af Te Maken: Ik Zou Willen Dat Mijn Leraar Wist…” De Resultaten Zijn Ontroerend

23 November 2016 • Door Skip
17.466
Advertisement

Kyle Schwartz is lerares op de basisschool in Denver, Colorado in de VS. Om de leerlingen van het derde jaar beter te leren kennen gaf ze hen de opdracht om de volgende zin af te maken: "Ik zou willen dat mijn leraar wist..." en het antwoord verder op een blaadje uit te schrijven. Toen ze de antwoorden las besefte ze hoe erg de kinderen worden onderschat en hoeveel ze te lijden hebben niet alleen onder de ruzies en ongemakken thuis, maar ook last hebben van dingen in de wereld om hen heen.

We hebben een selectie voor je gemaakt van de zinnen die ons het meest geraakt hebben, waaronder de leukste en de meest tragische. Het is goed om te weten dat de gedachten van onze kinderen niet uitgaan naar speelgoed en zorgeloos leven, maar dat ze ook dingen voelen zorgen en dromen hebben op dezelfde manier zoals een volwassene die heeft.

Zij kwam op het idee toen

Kyle Schwartz heeft een paar van de zinnen getwitterd en zorgde dat de hashtag #iwishmyteacherknew (ik zou willen dat mijn leraar wist) viraal ging. Kinderen over de hele wereld maakten de zin af met ervaringen die ze het liefst naar buiten wilden brengen.

Leraar zijn is allesbehalve makkelijk, het zijn vaak mensen met meerdere rollen tegelijk die ze continu afwisselen. Eerst die van ouder, dan psycholoog, dan weer vriend. Om hen goed te kunnen helpen, is het goed kinderen te helpen uitspreken wat hen dwarszit en hen beweegt.

"Ik zou willen dat mijn leraar wist dat wij weinig geld hebben en naar de voedselbank moeten gaan om te kunnen eten."

Advertisement

"dat mijn vader dit jaar is overleden en dat ik me nu eenzamer en meer afgesloten voel van mijn leeftijdsgenoten dan voorheen. "

"dat ik ADHD heb en anders ben dan alle anderen."

"... hoe erg ik mijn vader mis omdat hij het land werd uitgezet en terug naar Mexico moest toen ik 3 was en dat ik hem al 6 jaar niet meer gezien heb."

Advertisement

"...dat mijn moeder 3 keer gescheiden is."

"... dat ik thuis geen potloden heb om mijn huiswerk te doen."

Advertisement

"...dat ik geen vriend heb om mee te spelen"

"... dat mijn jongere broertje 's nachts bang wordt en dat ik me zorgen erover maak dat ik steeds elke nacht op moet staan."

Advertisement

"... dat mijn vader twee banen heeft en dat ik hem niet vaak zie."

"... dat mijn nichtje naar het ziekenhuis moet wanneer ze zich niet lekker voelt en daar ben ik dan verdrietig om.

"... Dat ik dol ben op dieren en dat ik alles voor ze zou willen doen. Ik zou dolgraag willen werken in het asiel zodat ik honden kan helpen bij het vinden van een baasje."

"Ik zou willen dat mijn leraar Vietnamees kon want dan zou ze me de woorden kunnen zeggen die ik vergeet en liedjes."

"... dat ik heel geconcentreerd raak als ik naar muziek luister!!"

Kyle Schwartz heeft alle zinnen van haar leerlingen verzameld en opgeschreven in een boek. Nu kent ze haar leerlingen beter en kan ze een betere band met hen smeden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt