Chili Heeft Zo’n Groot Zonne-Energieoverschot Dat Het Land Dit Nu Gratis Weggeeft. Zo Heeft Dit Kunnen Gebeuren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Chili Heeft Zo’n Groot Zonne-Energieoverschot…
Na 10 Jaar Is Deze Wilde Kat Weer Voor Het Eerst Gezien Zet Je Vrouw In De Verkoop: Lees Hier Waarom Deze Idiote Gewoonte Gemeengoed Was

Chili Heeft Zo’n Groot Zonne-Energieoverschot Dat Het Land Dit Nu Gratis Weggeeft. Zo Heeft Dit Kunnen Gebeuren

Door Skip Tromp de Haas
4.272
Advertisement

De laatste jaren heeft Chili zoveel geïnvesteerd in zonne-energie dat het land nu met energiereserves zit waar het geen raad mee weet. De prijs is onlangs niet alleen gedaald, ze geven de energie nu gratis weg! Dat is heel goed nieuws voor de consument die de stroomkosten ziet dalen, maar voor de aandeelhouders van deze energiebedrijven is deze situatie zeker zorgwekkend te noemen, en moeten ze knokken om de financiële verliezen te compenseren.

De toegenomen economische ontwikkeling is bepalend geweest voor de verhoogde vraag naar energie, waaraan de overheid heeft voldaan door nieuwe zonne-energiecentrales te bouwen. Momenteel zijn er 29 centrales en 15 zijn er nog in aanbouw.

Chili beschikt over twee aparte energiedistributienetwerken die niet met elkaar zijn verbonden. Tussen deze twee netwerken zijn er gebieden die totaal zijn afgesloten van het het netwerk. Ook de gebrekkige infrastructuur in enkele gebieden maakt het onmogelijk om adequaat energie te leveren.

Andere gebieden krijgen weer meer stroom dan eigenlijk nodig is, en het is juist in deze gebieden dat de prijs zodanig is gedaald en is het niet mogelijk om deze extra stroom te leveren aan de gebieden waar dit nodig is.

De fout die de overheid gemaakt heeft was dat ze groots hebben ingezet op zonne-energie en zijn vergeten het

Chili is op dit moment volop in economische ontwikkeling, maar er zijn nog grote delen in het land die op industrieel gebied achterlopen. Er is een plan opgesteld waarmee er op korte termijn snel zonne-energie kon worden geproduceerd, maar wat er eigenlijk had moeten gebeuren was een langebaanplan maken dat eventueel voorrang zou geven aan een dringende volledige modernisering van het land.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt