Enkele Van De Beroemdste En Meest Mysterieuze Poorten Naar Het Hiernamaals

door Skip

16 Januari 2017

Enkele Van De Beroemdste En Meest Mysterieuze Poorten Naar Het Hiernamaals
Advertisement

Het geloof dat je aanhangt even daargelaten, het merendeel van de bestaande religies behandelt het leven na de dood, en dientengevolge ook de wereld waar je dat leven leeft. Wat nou als er op diverse plekken in de wereld poorten zijn die je toegang geven tot de wereld der niet-levende?

Vanaf China tot aan Griekenland, zelfs tot aan het afgelegen IJsland zijn er 11 tijdloze plaatsen te vinden waarvan wordt gezegd dat ze een doorgang bieden naar het hiernamaals. Waar zijn ze en waarom zouden ze een poort zijn naar die andere wereld? Laten we daar samen achter komen...

Advertisement

1. De grotten van kaap Matapan, Griekenland

1. De grotten van kaap Matapan, Griekenland

Charles Nadeau/CC BY 2.0

De grotten, gelegen op het zuidelijkste puntje van het Griekse schiereiland, liggen aan de voet van een klip op zeeniveau. Volgens de Oude Grieken waren het de toegangspoorten tot het schaduwrijk van Hades, en het was dan ook de plek waar Orpheus heenging om zijn Euridice terug te halen.

Advertisement

2. Hekla, IJsland.

2. Hekla, IJsland.

Abraham Ortelius/Public Domain

In de meest zuidelijk gelegen bergen in IJsland bevindt zich Hekla, een met lava gevulde grot die lang in verband werd gebracht met de vuurgrot volgens zoals die bekend is in de christelijke traditie. Er vonden sinds 874 v.Chr. meer dan 20 belangrijke uitbarstingen plaats, al regeert de rust nu wel momenteel. IJslanders denken hoe dan ook dat het een vervloekt oord is waar heksen samenkomen met Pasen.

3. De spookstad Fengdu, China.

3. De spookstad Fengdu, China.

Britrob/CC BY 2.0

In het hart van China bevindt zich een spookstad, dichtbij Naraka om precies te zijn, en wordt als de tempel van de Chinese mythologie gezien. Fengdu, gelegen op de Ming-heuvel, is een tweeduizend jaar oude nederzetting die zijn naam spookstad te danken heeft aan het feit dat twee onterfde ambtenaren hier hun toevlucht zochten om aan de toorn van de keizer te ontsnappen.

4. Lacus Curtius, Italië.

4. Lacus Curtius, Italië.

MM/CC BY-SA 3.0

Deze kleine stenen plaats bevindt zich op het Romeinse forum, waardoor Rome ook een plaats is met toegangspoort naar het hiernamaals. Livius verhaalt dat alles begon met het orakel dat voorspelde dat het Marcus Curtius was die zijn leven gaf, terwijl hij op zijn paard zat en zich te pletter liet storten in het ravijn dat onder heilige stenen zou liggen. Dankzij zijn nobele offer sloot de afgrond zich boven hem, en werd Rome gered.

5. De grot in Actun Tunichil Muknal, Belize

5. De grot in Actun Tunichil Muknal, Belize

Peter Andersen/CC BY-SA 3.0

Deze grot, die in het huidige Belize ligt in Centraal-Amerika, werd door de Maya's gezien als een toegangsweg naar hun hiernamaals, wat zij het Xibalba noemden. Er zijn vele stoffelijke resten te vinden van mensen in de grot, veel van hen zijn opgeofferd aan de regengod Chac.

Advertisement

6. De Guineepoorten, Louisiana, V.S.

6. De Guineepoorten, Louisiana, V.S.

flickr.com

Volgens de Voodoo-religie worden mensen die nog maar pas overleden zijn geleid naar een soort vagevuur voordat zij een reis gaan ondernemen om hun voorouders te gaan ontmoeten in de zogenoemde 'diepe wateren.' Hoe dan ook zijn er verhalen die gaan over Voodoobeoefenaars die de poorten Guinee hebben geopend op de zielen te claimen van overledenen... en deze poorten zijn te vinden in Louisiana.

7. De poort van Pluto, Turkije

7. De poort van Pluto, Turkije

Mach/CC BY-SA 3.0

Deze plek die werd gebruikt door de Oude Grieken, staat bekend als de Poort van Pluto, oftewel Plutonion en is nog maar kortgeleden opnieuw ontdekt in Turkijke. Het is een eeuwenoude tempel die kenmerkende giftige dampen heeft die afkomstig zijn uit de tunnels die onder de grond zitten. In vroeger tijden werden deze dampen ingeademd door priesters van Pluto, die hen in staat stelde om een hallucinaire staat van zijn te bereiken om in contact te kunnen treden met de hel.

Advertisement

8. Het vagevuur van Sint Patricius, Ierland.

8. Het vagevuur van Sint Patricius, Ierland.

Kenneth Allen/CC BY-SA 2.0

In heilige christelijke geschriften wordt het vagevuur van Sint Patricius genoemd als zijnde een poort richting de hel die te vinden is in een klein klooster dat op het Ierse Stationeiland staat. Volgens de legende ging Sint Patricius op een dag naar het eiland en kreeg hij daar een visioen van Christus die hem de kwellingen van de hel liet zien. Zo kwam de bouw van een klooster tot stand, dat als een soort 'deksel' was voor een plaats dat de schijn ervan had om een doorgang naar de hel te zijn.

9. Chinoike Jigoku, Japan.

9. Chinoike Jigoku, Japan.

663highland/CC BY 2.5

Deze doorgang, neemt de vorm aan van een zwembad van de hel... Chinoike Jigoku betekent 'bloedend hellemeer' waar 2 standbeelden staan van demonen, enkele van deze zijn uitgehouwen uit de rotsen. In vroeger tijden werden deze gebruikt bij de marteling van gevangenen alvorens hen in het kokende water onder te dompelen.

Advertisement

10. De 7 hellepoorten, Pennsylvania, V.S.

10. De 7 hellepoorten, Pennsylvania, V.S.

Nicholas/CC BY 2.0

Het verhaal over de 7 hellepoorten, die verborgen in een bos in Hellam Township liggen, gaat dat degene die ook de 7 hellepoorten doorgaat in de juiste volgorde, wordt getransporteerd naar een bovenaardse dimensie: het hiernamaals!

11. De Sibylgrot, Italië

11. De Sibylgrot, Italië

AlexanderVanLoon/CC BY-SA 3.0

Napoli herbergt de oudste doorgang waarvan er wordt gedacht dat deze zou leiden naar het hiernamaals. Volgens de legendes vond Enea er een schuilplaats en werd hij door een raadselachtige gids naar de diepste krochten van de aarde geleid.

Advertisement