Wat Zijn Aften En Wat Zeggen Ze Over Je (Mond)Gezondheid? - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wat Zijn Aften En Wat Zeggen Ze Over…
Hij Maakt De Tekeningen Van Zijn Zoon Na In Het Echt. Het Resultaat Maakt Je Gegarandeerd Aan Het Lachen Tweekoppige Haaien Komen Steeds Vaker Voor; Wetenschappers Maken Zich Grote Zorgen

Wat Zijn Aften En Wat Zeggen Ze Over Je (Mond)Gezondheid?

Door Skip Tromp de Haas
41.363
Advertisement

Veel mensen hebben aften, ook wel stomatitis aphthosa genoemd en zijn kleine zweertjes die ontstaan in je mond aan de binnenkant van je wang of je lip. De bijbehorende pijn kan behoorlijk irritant zijn en is merkbaar tijdens het kauwen of drinken van heel hete of hele koude dranken. Vaak doe je er niets aan, en wacht je een paar dagen totdat ze geheeld zijn. Maar deze kleine zweertjes moet je echt niet onderschatten. Een afte is een alarmbel, het zegt iets over je psychische en fysieke gesteldheid en iets over de kwaliteit van het voedsel dat je eet. 

via: avisen.dk

Overkomt het je vaak dat je aften hebt? Stop eventjes, en denk even over hoe je je leven de laatste tijd hebt geleefd.

Stress kan er op eindeloos veel manieren uitkomen, waaronder zeker in de vorm van aften. Als je een tijdje gestresst bent en je slaapt minder dan gebruikelijk, kan dit de oorzaak zijn van de aften in je mond. Breng je leven weer een beetje gezond op orde en dan zullen de aften verdwijnen en ook niet meer terugkomen.

Als aften toch blijven terugkomen dan zou je ook eens je eetpatroon onder de loep moeten nemen. Vaak ontstaan ze door een gebrek aan foliumzuur, vitamine B12 en ijzer. Als je vermoedt dat je dieet niet in balans is, raadpleeg dan een diëtist. Deze zal je uitleggen hoe je aften en veel andere dingen kunt vermijden.

De maag-darm-leverarts Roshini Rajapaksa beveelt deze handige natuurlijke remedie aan wanneer er aften verschijnen, namelijk het gorgelen met zout water. Natuurlijk moet je naar de dokter als de aft ontzettend groot is, deze zal iets voorschrijven waarmee je de aft plaatselijk kunt behandelen.

Dat een aft pijn kan doen is vooral merkbaar bij het eten of drinken. Pittig eten moet worden vermeden aangezien deze de pijn verergeren. Een laatste tip is geen tandpasta te gebruiken die sodium lauryl sulfate bevat. Dit is een stof die reageert op de weefsels in je mond en het verschijnen van aften in de hand werkt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt