Is het nou verstandig om water te drinken bij het eten of niet? Hier het definitieve antwoord van experts - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Is het nou verstandig om water te drinken…
Ghana is begonnen met het gebruiken van plastic afval om een nieuw soort bestendiger asfalt mee te maken Deskundigen zijn er eindelijk achter wat de ware functie is van wenkbrauwen

Is het nou verstandig om water te drinken bij het eten of niet? Hier het definitieve antwoord van experts

Door Skip Tromp de Haas
3.208
Advertisement

Mensen discussiëren vaak over of je nou water drinkt tijdens de maaltijden. Je hebt mensen die menen dat het innemen van vocht de samenstelling van voedsel in de maag verandert en dientengevolge ook de opname van voedingstoffen, en dat het dus beter is om dit uit te stellen tot na het eten. En je hebt mensen die ervan overtuigd zijn dat water helpt bij het spijsverteringsproces. Experts in de sector zijn toch echt degenen met het laatste woord, die naar het schijnt, het eens zijn met mensen die de laatstgenoemde mening zijn toegedaan. Het is dus belangrijk om zelfs te drinken terwijl je eet.

Water verandert niet de pH-waarde in de maag, integendeel, het kan op verschillende manieren helpen.

foto: pexels.com
 1. Het maakt eten zachter.
  Wanneer je drinkt terwijl je eet, wordt voedsel zachter en dit helpt enorm bij de spijsvertering. Daarnaast wordt maag-darmkanaal vochtig gehouden, waardoor obstipatie voorkomen wordt.

 2. Het voorkomt dat je teveel eet.
  Water drinken geeft een vol gevoel waardoor je voorkomt dat je teveel eet. Overigens dwing je door tijdens de maaltijd te drinken pauzes af die de maaltijd langer doen duren, en dat komt de kwaliteit ervan ten goede.

 3. Het is goed voor je lever.
  Tijdens de maaltijd wordt het voedingsstoffen van je darmen naar de lever gestuurd: hier wordt de scheiding gemaakt tussen de stoffen die worden uitgescheiden en degenen die direct in verschillende delen van het lichaam worden gebruikt. Bij dit proces is er water nodig, daarom is het drinken ervan gunstig voor de lever.

 4. Het stimuleert de speekselproductie.
  De speekselklieren produceren meer wanneer je water drinkt. Wanneer er voldoende speeksel wordt geproduceerd, dan is de vertering in het eerste gedeelte (de mond) efficiënter en zullen de fases die volgen dat ook zijn.

 5. Het is goed voor je tanden.
  Water drinken is een eerste schoonmaakbeurt voor je tanden tijdens de maaltijd: door het stromende water wordt vookomen dat voedselresten achterblijven in de tussenruimtes tussen tanden. Daarnaast krijgt water in flessen een fluorbehandeling (het wordt verrijkt met fluoride) om het ontstaan van tandaandoeningen (cariës en tandverkleuring) tegen te gaan onder de bevolking.
foto: pixabay.com
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt