Ze Beginnen Aan De Verbouwing Van Een School En Vinden Achter De Muren De Schoolborden Van 100 Jaar Geleden… - Curioctopus.nl
x
Ze Beginnen Aan De Verbouwing Van Een…
Fotomanipulatie Uit De Geschiedenis: Deze 15 Foto's Zijn Schaamteloos Bewerkt En Niemand Die Het Ooit Is Opgevallen Ze Vraagt Haar Leerlingen Om Deze Zin Af Te Maken: Ik Zou Willen Dat Mijn Leraar Wist…” De Resultaten Zijn Ontroerend

Ze Beginnen Aan De Verbouwing Van Een School En Vinden Achter De Muren De Schoolborden Van 100 Jaar Geleden…

23 November 2016 • Door Skip
17.138
Advertisement

In juni 2015 gaf schooldirecteur Sherry Kishore het startsein om drie lokalen van de Emerson High School (Oklahoma, VS) te verbouwen. Toen ze nog maar net begonnen waren, deden de aannemers die de renovatie uitvoerden een bijzondere ontdekking. Toen ze de oude leistenen schoolborden wilden verwijderen en wilden vervangen voor whiteboards , vonden ze schoolborden die nog veel ouder waren. Die schoolborden werden voor het laatst gebruikt in 1917, bijna een eeuw geleden. Er stonden zelfs nog aantekeningen van de laatste les op...

via: slate.com

De Emerson High School werd in 1895 gebouwd.

De eerste moderniseringen werden in 1917 uitgevoerd. Toen werd er ook besloten om nieuwe krijtborden voor de oude plaatsen.

Advertisement

Toen de installateurs van de nieuwe schoolborden de oude borden weghaalden in 2015, vonden ze tekeningen op het bord van de laatste lessen in... 1917.

Er stond lesmateriaal op over wiskunde, muziek, geschiedenis, religie en schoonschrift.

"Van alles wat is opgeschreven valt het mooie handschrift op, vooral omdat het schuinschrift tegenwoordig niet meer geleerd wordt." vindt schooldirecteur Kishore

Door de levendige kleuren die zijn gebruikt, bekijken we het naar school gaan in 1917 op een andere manier dan dat we instinctief zouden doen als we aan die tijd denken.

We hebben niet alleen een duidelijk beeld van wat leerlingen leerden voordat de borden werden bedekt, op een bord staan de namen van de kinderen die dat jaar de school bezochten.

Op dit bord zie je de kolonisten getekend voor de les over de Amerikaanse voorvaderen die pelgrims waren.

Op deze foto kan je duidelijk zien wie de schoolborden bedekt heeft een eeuw geleden, de datum staat er zelfs nog bij ook: 30 november 1917.

Hier nog een aantal aanwijzingen over de les die in die klas werd gevolgd. De onderschriften en tekeningen zijn nog zo fel van kleur dat het lijkt alsof ze pas net gemaakt zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt