4 categorieën mensen die moeten vermijden om te veel gember in de keuken te gebruiken

door Skip

29 November 2016

4 categorieën mensen die moeten vermijden om te veel gember in de keuken te gebruiken
Advertisement

Gember is een kruidenplant afkomstig uit het Verre Oosten. Je kan het gebruiken om heilzame thee mee te bereiden, in salades en vlees en soepen een onmiskenbare smaak geven. Het heeft talloze "wonderlijke" effecten zoals het versterken van ons immuunsysteem, bloedsuikerniveau en cholesterolgehalte reguleren en spierpijn verlichten.

Voor een effectieve werking van de unieke eigenschappen moet het met mate gebruikt worden of in enkele gevallen helemaal niet. De mensen die zich herkennen in de volgende lijst kunnen gember maar beter vermijden.

via doctor.ndtv.com

1. Personen met ondergewicht

1. Personen met ondergewicht

healthimpactnews.com

Uit medisch onderzoiek blijkt dat gember effectief is bij diabetici en mensen met obesitas die moeten afvallen. De gemberwortel stimuleert de stofwisseling dankzij de hoge concentratie vezels.

In ieder geval bij mensen die een lage BMI-index hebben kan het eten van gember de situatie verergeren en kan de gezondheid achteruitgaan. Allerlei andere complicaties zoals haarverlies, spierslapte, verstoorde menstruatiecyclus en ernstige vitaminegebrek.

Advertisement

2. Zwangere vrouwen

2. Zwangere vrouwen

Youtube

Gember bevat verschillende bestanddelen die het samentrekken van spieren bevorderen. Het is makkelijk voor te stellen dat vrouwen die in blijde verwachting zijn voortijdige weeën kunnen krijgen. Gember uit je eetpatroon halen in de laatste maanden van de zwangerschap wordt sterk aanbevolen door artsen.

Aan de andere kant kan gember een kalmerend effect hebben als je misselijk bent, dus is het mogelijk om gember te consumeren in de eerste maanden onder medisch toezicht.

3. Wanneer er sprake is van bloedaandoeningen

3. Wanneer er sprake is van bloedaandoeningen

shape.com

Een aantal mensen hebben problemen met de bloedsomloop vanwege een bloedafwijking. Ziektes die onder deze noemer vallen is bijvoorbeeld hemofilie. Er treden vaak in- en uitwendige bloedingen op omdat het bloed niet goed kan stollen.

Gember stimuleert de bloedsomloop ontzettend, een positief gegeven voor mensen die lijden aan diabetes of aan het syndroom van Raynaud, maar zeker negatief voor mensen die lijden aan hemofilie. Gember heft niet alleen de werking van stollingsmiddelen op, het kan ook leiden tot ernstige bloedingen vanwege de versnelde bloedsomloop.

4. Bij gebruik van bepaalde medicijnen

4. Bij gebruik van bepaalde medicijnen

buzzsouthafrica.com

Wanneer er sprake is van hoge bloeddruk en diabetes bij mensen, is voor hen gember niet altijd de beste vriend. Dit is zo omdat de gemberwortel de werking van de medicijnen verstoord die je neemt voor deze aandoeningen. In het bijzonder kan er bij het gebruik van antistollingsmiddelen, insuline en betablockers bijwerkingen optreden als deze middelen in combinatie met gember wordt gebruikt.

Gember kan juist het bloed meer verdunnen en de werking van enkele medicijnen verkleinen of vergroten.

Mensen die zich in de beschrijvingen die hierboven gegeven zijn herkennen, zouden een arts moeten raadplegen en erbij zeggen dat ze gember eten.

Advertisement