Deze Gepensioneerde Ingenieur Ontwikkelt Een Motor Op Zonne-Energie Die 25 Jaar Lang Kan Werken ZONDER ONDERHOUD

door Skip

06 December 2016

Deze Gepensioneerde Ingenieur Ontwikkelt Een Motor Op Zonne-Energie Die 25 Jaar Lang Kan Werken ZONDER ONDERHOUD
Advertisement

De associaties die boven komen drijven wanneer je denkt aan mensen die met pensioen zijn, dan denk je dat ze lekker op het strand in Benidorm lekker liggen te niksen, of juist met de kleinkinderen in de weer zijn, of helemaal opgaan in een hobby die niets te maken heeft met het werk wat ze daarvoor deden. Het lijkt erop dat Alain Coty op een andere manier invulling geeft aan zijn pensioen.

Voorheen was deze Fransman ingenieur van beroep. Alain is er zo een die nooit gestopt lijkt te zijn met werken, hij werkt zelfs toe naar de voltooiing van een uitvinding die uniek is in zijn soort. Bekijk hier wat deze man voor elkaar heeft gebokst in zijn vrije tijd... 

via ecoinventos.com

Advertisement
lesoir.be

lesoir.be

In zijn vrije tijd is Alain erin geslaagd een echt revolutionaire zonnemotor te ontwikkelen. Laag geprijsd, uitstekende prestaties. Dit zijn de sleutelwoorden die de Saurea beschrijven, dit is de naam die deze innovatieve motor heeft gekregen.

Advertisement
saurea.fr

saurea.fr

Deze motor kan langer dan 25 jaar in werking blijven zonder dat hij hoeft gerepareerd of onderhoud behoeft. De Saurea is een ideaal product voor gebruik in gebieden die moeilijk toegankelijk zijn of kan worden ingezet in ontwikkelingslanden. Het gebrek aan reserveonderdelen of onderhoudspersoneel zou dan geen probleem meer moeten vormen.   

saurea.fr

saurea.fr

De Saurea is gemaakt van materiaal dat lang meegaat, wel 25 á 30 jaar. Het is in alle opzichten een motor dankzij zonne-energie, hij lijkt misschien hierin wel op andere aandrijvingsmechanismen op de markt, maar op dit moment bestaat er geen motor die zo bestendig is als de Saurea. Dit leverde een hoop aantal prijzen op waaronder die van BNP Paribas, de Y'a d'idée l'en Normandie en de Ecomasterclass Retis.

saurea.fr

saurea.fr

Op dit moment is de uitvinding in testfase en zijn er al 100 van gemaakt die gaan worden gebruikt in afgelegen en moeilijk toegankelijke gebieden in Afrika, Australië, Latijns-Amerika en Azië. Hij zal voor het eerst gaan worden gebruikt in Mali waar deze motor water zal gaan pompen naar de landbouwgrond van een commune die wordt geleid door vrouwen. Volgens de berekeningen moet de motor zonder problemen 14 kubieke meter water per dag kunnen oppompen dat zal worden verdeeld over een hectare grond. Tegelijkertijd kan een kleine gemeenschap van 600 mensen van water worden voorzien.

De motor kan in verschillende omgevingen worden ingezet om een verscheidenheid aan machines in beweging te brengen. Nu zoeken Alain en de mensen van zijn team investeerders en partners om de ontwikkeling af e ronden en een grootschalige productie te starten.

Advertisement