x
Ouders Van Pesters Krijgen Boete, Terecht…
Een Moeder Laat Haar 7-Jarig Zoontje Met Verlamde Vader Achter. Lees Hier Hoe Het Jongetje Elke Dag Ploetert De Prins Met Een Hart Van Goud Op Het Witte Paard Bestaat En Woont In Dubai

Ouders Van Pesters Krijgen Boete, Terecht Of Niet?

05 December 2016 • Door Skip
3.514
Advertisement

Agressie hoort gewoon bij het mens zijn, je leert thuis om het te beheersen maar hoe dan ook is het aantal gevallen toegenomen waar er een toevlucht tot geweld gezocht wordt op diverse plekken waar mensen samenkomen.
Veel psychologen schrijven dit verschijnsel toe aan de normale neiging van kinderen om op school situaties die ze thuis hebben meegemaakt te herhalen. Hierbij moet ook de onbelemmerde toegang tot beelden waar blind geweld van uitgaat bij worden opgeteld.
Nu wil een klein stadje in de VS het probleem van pesten gaan aanpakken door de ouders van de daders erbij te betrekken en deze eerstgenoemden te beboeten.

via: nbc26.com

In het kleine stadje Shawano (Wisconsin) willen mensen dat er via een wet kan worden ingegrepen.

De gemeenteraad maakt zich zorgen om dit fenomeen dat zich steeds verder verspreidt en heeft daarom een verordening goedgekeurd waardoor de politie ouders mag beboeten die weten dat hun kinderen andere kinderen fysiek/mentaal pesten, maar naderhand niet hebben ingegrepen.

Hoe zit de verordening precies in elkaar?

De politie van de county Shawano heeft besloten om samen te werken met de plaatselijke school om te helpen achterhalen wie er pesten en de ouders van degenen die dit doen daarvan op de hoogte te stellen. Vervolgens krijgen ouders 90 dagen de tijd om in te grijpen en ervoor te zorgen dat deze pesterijen niet meer zullen plaatsvinden.
Wanneer er alsnog wordt gepest kan de politie dwingen een boete van $ 366 die kan oplopen tot $681 in het geval wanneer er weer herhaling optreedt.
De verordening dekt "iedere vorm van geweld, inclusief het gevaarlijke cyberpesten" en geldt voor iedereen die een schoolgaande leeftijd heeft.

Advertisement

Waarom dit besluit is genomen

Hoofdcommissaris van de politie in Shawano, Mark Kohl stelt in een verklaring:"We nemen deze maatregel omdat we inzien dat ouders van kinderen die pesten vaak niet weten wat er gebeurt in de lokalen. Voor ons betekent de verordening een mogelijkheid tot samenwerking met gezinnen en zoeken naar oplossingen, zeker als het feit in ogenschouw wordt genomen dat pesten vaak geworteld is in andere problemen zoals drugsgebruik en spijtig genoeg ook, zelfmoord."

Wat denk jij van deze beslissing, is het overdreven of noodzakelijk?

Tags: SchoolFamilie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt