De dochter weigert naar school te gaan en haar vader probeert haar te laten werken

Janine image
door Janine

27 Februari 2023

De dochter weigert naar school te gaan en haar vader probeert haar te laten werken
Advertisement

Als het gaat om de opvoeding van kinderen, worden er altijd veel tegenstrijdige meningen gehoord, niet alleen van ouders, die elk hun eigen persoonlijke aanpak van opvoeden hebben, maar ook van experts, vooral als ze tot verschillende generaties behoren. Als de opvoeding van kinderen in de afgelopen eeuwen altijd erg streng is geweest en gebaseerd op regels en plichten, is de trend de afgelopen decennia definitief omgeslagen. De opvoeding van vandaag is gericht op het ondersteunen van de zoektocht naar de eigen persoonlijkheid en laat kinderen veel vrijheid, die vaak overdreven beschermd en vol van zichzelf opgroeien en onvoorbereid blijken te zijn voor de moeilijkheden van het volwassen leven.

Er zijn echter enkele ouders die nog steeds volgens strikte regels gebonden zijn aan de opvoeding en die hun kinderen soms zeer harde lessen leren, zoals in het geval van dit Mexicaanse meisje dat niet naar school wilde.

via News rebeat

Advertisement
Dixerent/YouTube

Dixerent/YouTube

Een Mexicaanse vader deelde de unieke les die hij zijn dochter leerde. Het meisje vertelde haar vader dat ze niet naar school wilde en hij nam haar mee de straat op om marsepein te verkopen. "Hoeveel kost de marsepein? Ga aan de slag als maker van marsepein", zegt de vader resoluut. In de clip wordt het kleine meisje op straat gefilmd, gekleed in wat lijkt op een schooluniform en met een doos marsepeinen snoepjes in haar hand. Haar vader laat haar uit de auto stappen terwijl ze op straat blijft staan en herhaalt dat ze nooit heeft gezegd dat ze niet wil studeren.

De jonge vrouw lijkt erg ongemakkelijk met de situatie waarin ze zich bevindt en in een volgende video filmt de man haar terwijl ze aan haar bureau haar huiswerk maakt, met de doos naast het notitieboekje. Het lijkt erop dat de les diende om haar te overtuigen om te studeren!

Sommige gebruikers hebben het gebaar van deze ouder gesteund, dat misschien een beetje hard was, maar zeker heel leerzaam. Anderen beschuldigden hem er echter van te hebben overdreven, omdat het niet nodig was haar te vernederen om haar de les te leren. Iemand beschuldigt hem er zelfs van zijn dochter te hebben gebruikt om zichtbaarheid en applaus te krijgen. Er ontstond een verhitte discussie over deze opmerkingen, wat de vader ertoe bracht de clip van internet te verwijderen. Dit hield de discussie echter niet tegen, die doorging nadat enkele afbeeldingen door andere gebruikers werden geplaatst.

Wat denk jij, was deze vader te streng voor zijn dochter?

Advertisement