Door Parkinson Kan Deze Ontwerpster Niet Meer Tekenen, Maar Deze Armband Heeft Haar Leven Veranderd - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Door Parkinson Kan Deze Ontwerpster…
Dit Is De Droogste Plek Op Aarde, De Foto’s Lijken Wel Op Een Andere Planeet Te Zijn Gemaakt Na 26 Jaar Gevangenisstraf Ontmoet Ze De Man Die Haar Beschoten Heeft. Het Verhaal Heeft Een Onverwacht Einde

Door Parkinson Kan Deze Ontwerpster Niet Meer Tekenen, Maar Deze Armband Heeft Haar Leven Veranderd

Door Skip Tromp de Haas
3.913
Advertisement

Emma Lawton was een grafisch ontwerpster die haar hele carrière nog voor zich had, gezien haar jonge leeftijd. Ze is nog steeds een grafisch designer, ook al is het door een vroegtijdig begin van de ziekte van Parkinson vrijwel onmogelijk om nog te kunnen werken. Ze kan op haar 33ste haar naam al niet meer schrijven of zelfs een rechte lijn trekken vanwege haar trillende handen, iets dat ze niet kan beheersen. Dit is een typisch verschijnsel bij deze aandoening. De wetenschapster Hayan Zhang heeft voor haar en andere mensen die lijden aan deze slopende ziekte, een oplossing ontworpen.

Een pen kunnen vasthouden is heel belangrijk voor haar werk. In de afgelopen 4 jaar is Emma haar schrijfvermogen kwijtgeraakt.

Emma heeft meegedaan aan een TV-show waar er wordt geprobeerd om met nieuwe elektronische apparaten problemen van deelnemers op te lossen.

Advertisement

Uitvinder Hayan Zhang heeft zich gebogen over het probleem van Emma en kreeg een fantastisch idee om het trillen te verhelpen

foto: YouTube

Zhang liet zich inspireren door de werking van andere apparaten die het trillen verminderen die ook al in de handel zijn, zoals bijvoorbeeld deze lepel die mensen met Parkinson helpt om op zijn minst weer zelfstandig te kunnen eten. De lepel heeft een trilmotor die de trillingen in de hand opheft.  

Denkend in die trant had Zhang een trillende armband bedacht. Schrijven zou Emma nu veel makkelijker moeten afgaan.

foto: YouTube

De eerste test ging fantastisch. Na jaren kon Emma haar naam weer leesbaar opschrijven.

Advertisement

"Ik vergeet bijna dat mijn handen beven" zegt ze nadat ze het armbandje om had gehad. Je kunt stellen dat de missie is geslaagd!

foto: YouTube

Het apparaat kan nu worden ontwikkeld om commercieel te worden verkocht en het leven van mensen te verbeteren die zelfs niet de gewoonste dingen alleen kunnen doen.

We raden je aan om de video van het verhaal van Emma te bekijken. Pak de tissues maar!

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt