Deze Engelse jongen vindt water uit "Dat je kan eten" zodat mensen met dementie voldoende water binnenkrijgen

door Skip

07 September 2018

Deze Engelse jongen vindt water uit "Dat je kan eten" zodat mensen met dementie voldoende water binnenkrijgen
Advertisement

Het lijkt misschien vreemd, maar ook bejaarden met een lichte vorm van dementie lopen het risico op problemen met voldoende drinken. Het is zelfs heel gewoon dat je geen zin meer hebt om te drinken en dat je niet meer merkt dat je dorst hebt, wat alleen maar erger kan worden als de ziekte ook ernstiger wordt. Dit is een van de voornaamste redenen dat deze mensen worden opgenomen, zoals ook de oma van een jonge Engelse uitvinder. Hij heeft geprobeerd om een oplossing te zoeken voor zijn oma en haar probleem en vele anderen met haar. Het lijkt erop dat het hem gelukt is...

via Jelly Drops Hydration

Advertisement
Lewis Hornby/Vimeo

Lewis Hornby/Vimeo

Lewis Hornby een opkomend Engelse designer lijkt, doordat hij zo van zijn oma houdt, een concrete oplossing te hebben gevonden op het probleem van te weinig drinken waar mensen met seniele dementie tegenaan lopen. Het begon allemaal toen hij moest meemaken dat zijn oma werd opgenomen in het ziekenhuis vanwege ernstige uitdroging. Zoals bij veel bejaarden jammer genoeg gebeurt, vergeten ze door de dementie totaal dat ze moeten drinken en merken ze ook niet dat ze de behoefte hebben.

Lewis wilde, gezien het probleem van zijn oma, proberen te voorkomen dat zo iets onprettigs opnieuw zou gebeuren en dat uitdroging haar fataal kon worden. De uitvinder in hem, zich bewust van dit enorme risico, kreeg de bovenhand en kreeg hij een geniaal dan wel een revolutionair idee: druppels gelatine die voor 90% uit water bestaan, makkelijk te eten en te slikken zijn en die levendige kleuren hebben om de aandacht te trekken. Ze zitten in een doosje dat je makkelijk openkrijgt en blijken ze zeer aantrekkelijk te zijn voor oude mensen die liever eten dan dat ze drinken.

Advertisement
Jelly Drops/The James Dyson Awards

Jelly Drops/The James Dyson Awards

Om tot deze ingeving te komen heeft hij een week lang samen geleefd met andere bejaarden en zijn oma (die in die periode was opgenomen) in het bejaardenhuis. Om tot de juiste conclusies te komen heeft Lewis een beroep gedaan op een gespecialiseerde psycholoog, dankzij wie hij het gedrag van mensen met dementie beter kon begrijpen. Met deze nieuwe informatie, met hulpmiddelen die je zintuigen verminderen en met virtual reality heeft de jonge designer zich gestort op de wereld waarin iemand leeft die ziek is. Daarna heeft hij een team van medici geraadpleegd en vond hij tenslotte Jelly Drops uit, snoepjes met ontzettend veel vocht erin.

Een heel doosje leegeten staat gelijk aan de drinkbehoefte van anderhalve dag. Lewis z'n oma had er na 10 minuten al 7 van op! Natuurlijk heeft deze ontdekking de aandacht getrokken van vele farmaceutische bedrijven die hem hebben voorgesteld het product op grote schaal verder te ontwikkelen. Op dit moment geniet Lewis van zijn oma die erop vooruit gaat en dat hij een kandidaat is voor de "The James Dyson Awards" een prijs voor designers in spé. Deze oplossing zou de levenskwaliteit van veel ouderen er beter op kunnen worden en naar het zich laat aanzien zit dit jonge genie op de goeie weg. Hieronder kan je de video zien van de oude vrouw terwijl ze de nieuwe uitvinding uitprobeert van haar kleinzoon!

Advertisement