Eerste geheugenprotheses op komst die zullen helpen met onthouden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Eerste geheugenprotheses op komst die…
Geen enkel dieet zal nooit echt werken als je jezelf eerst niet een hele belangrijke vraag stelt Vergeet die rekentruc met 7 jaar, want deze tabel maakt je duidelijk hoe oud je hond echt is

Eerste geheugenprotheses op komst die zullen helpen met onthouden

1.068
Advertisement

Een hersenimplantaat dat het kortetermijngeheugen met 15% verbetert. Velen van jullie zullen wel denken aan een uitvinding van de toekomst, wanneer mensen steeds meer op robots zullen lijken. De zaken liggen echter nu zo dat zulke apparaten zich nu al in experimentele fase bevinden, en gaat de insteek ervan eigenlijk verder dan het verbeteren van de geheugencapaciteit van gezonde mensen. Het doel van het apparaat is om de levenskwaliteit te verbeteren van mensen die last hebben van problemen die voornamelijk tot uiting komen in de vorm van geheugenverlies.

foto: Depositphotos

Het apparaat dat door professor Dong Song is gepresenteerd, hoogleraar Biomedische Technologie aan de University of South California, is het eerste in zijn soort. Het enige apparaat dat echt het geheugen van mensen kan verbeteren.

Bij het onderzoek werden 20 vrijwilligers betrokken die al werden behandeld met hersenelektroden voor epilepsie. Door middel van elektroden kon de hersenactiviteit gemeten worden tijdens tests die speciaal waren ontwikkeld om het kortetermijngeheugen te stimuleren. Toen eenmaal de elektronische werking werd nagebootst die hoort bij iedere geheugenactiviteit, hebben onderzoekers een verbetering van 15% kunnen constateren toen dezelfde test werd gemaakt met behulp van het geheugenappaat.

Dit toestel kan echt een hulpmiddel zijn voor mensen die problemen hebben met hun geheugen, vaak problemen die typerend zijn voor ouderen. Voor deze mensen zou een verbetering van 15 á 20% van de geheugencapaciteit duidelijk de levenskwaliteit kunnen verbeteren en de aftakeling kunnen vertragen door hen te helpen zo lang mogelijk hun dierbaarste herinneringen te onthouden.

Bronnen:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt