Een Ring Uit De 14e Eeuw Gevonden In Het Bos Van Robin Hood Kan Een Fortuin Waard Zijn! - Curioctopus.nl
x
Een Ring Uit De 14e Eeuw Gevonden In…
Vrijwillig Van 87 Naar 120 Kilo… Met Een Leerzaam Doel! Lang Of Kort Haar? Er Is Een Stelregel Die Je Helpt Met Kiezen

Een Ring Uit De 14e Eeuw Gevonden In Het Bos Van Robin Hood Kan Een Fortuin Waard Zijn!

01 Januari 2017 • Door Skip
6.874
Advertisement

Deels geschiedenis, deels legende. Het personage van Robin Hood is gebaseerd op de Engelse volkstraditie en gold als inspiratiebron voor talloze films en boeken. Volgens de overleveringen woonde hij in het Sherwoodbos samen met zijn bende en sloeg hij zijn slag in het graafschap Nottinghamshire. Hij was een bondgenoot van de armen die aan wie hij de spullen gaf die hij de rijken had weten te ontfutselen.

Eeuwen later brengt een vondst in het door Robin Hood bewoonde bos ons weer eeuwen terug naar de 14e eeuw om precies te zijn. Een man gewapend met een metaaldetector heeft een bijzondere ring gevonden die nu onder een vergrootglas bij experts en onderzoekers ligt.  


Mark Thompson liep door het bos met een metaaldetector, een hobby die hij al enkele jaren had.

Normaal gezien vindt hij snuisterijen en een aantal verloren, waardeloze voorwerpen, maar op de dag van de vondst sloeg de detector behoorlijk hoge tonen aan.

Advertisement

Hij begon te graven in de grond en vond een massieve ring met in het midden een saffier.

Aan de ene kant is een vrouwelijk figuur afgebeeld en aan de andere kant het kindje Jezus. Thompson was onzeker over de waarde van de ring dus bracht hij het naar experts om daar achter te komen.

De uitslag van het onderzoek is nog niet binnen, maar volgens een eerste analyse wordt de ring geschat afkomstig te stammen uit de 14e eeuw. In dat geval kan de ring wel 70,000 dollar waard zijn.

Advertisement

Mocht de ring daadwerkelijk een sieraad uit de 14e eeuw zijn, dan zal de ring worden geschonken aan het museum en zal de man rijkelijk financieel worden beloond.

Een per ongeluk gedane ontdekking kan het leven van Mark Thompson mogelijk veranderen. Nu woont hij in een huurhuis en met het geld dat hij hoopt te krijgen, hoopt hij een beter huis te kunnen kopen waar hij in kan leven. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt