4 Eeuwenoude Japanse Geheimen Om Slank En Gezond Te Blijven

door Skip

16 Januari 2017

4 Eeuwenoude Japanse Geheimen Om Slank En Gezond Te Blijven
Advertisement

Een uitgebalanceerd dieet volgen, sporten en veel drinken. Dat zijn de belangrijkste regels waar wij ons allemaal aan houden om in vorm te blijven. maar we moeten niet vergeten dat elke cultuur zijn eigen tradities kent, en als we de Japanse gebruiken onder de loep nemen, ontdekken we belangrijke en simpele regels die we kunnen volgen.

In Japan neemt het overgrote deel van de mensen deze vier essentiële regels in acht om ervoor te zorgen dat hun lichaam gezond blijft en overtollig vet verbrandt. Maar welke basisregels worden er dan generatie op generatie doorgegeven? Wij onthullen ze hier...

Advertisement

1. "Eet je als een sumoworstelaar, dan zal je ook op een sumoworstelaar lijken!"

1. "Eet je als een sumoworstelaar, dan zal je ook op een sumoworstelaar lijken!"

commons.wikimedia.org

Sumoworstelaars zijn geen fan van ontbijten. 's Morgens is trainen het eerste wat zij doen, om zich, op zijn zachtst gezegd, vervolgens aan een gigantische maaltijd te zetten! Nadat ze zich hebben volgestopt met een forse maaltijd, gaan ze liggen om een dutje te doen. Gedurende de dag eten ze twee belangrijke maaltijden, die echt heel, heel groot zijn, onmetelijk groot. Het boeit niet hoeveel je kunt sporten in de sportschool, als je buitensporig veel eet en niet goed ontbijt, dat de belangrijkste maaltijd is op een dag, dan zal je op een echte, vleesgeworden sumoworstelaar gaan lijken

Advertisement

2. Warmte doet leven!

2. Warmte doet leven!

commons.wikimedia.org

Het idee dat warmte een symbool is voor leven vertaalt zich in het feit dat voedsel eigenlijk energie is die nodig is voor onze lichamen om in leven te blijven. Fruit en groente die vooral zomers worden gekweekt helpen het lichaam zich aan te passen aan de temperaturen van het seizoen, in tegenstelling tot het eten dat we makkelijker in de winter eten, waar meer calorieën inzitten om de koude temperaturen het hoofd te bieden.

3. Niet drinken tijdens het eten!

3. Niet drinken tijdens het eten!

commons.wikimedia.org

Veel Japanners vermijden drinken tijdens de maaltijd omdat ze geloven dat het niet goed is voor de spijsvertering. Het vocht koelt het lichaam, drinken zorgt er dus voor dat de warmte die wordt gegenereerd terwijl je eet, sneller verdwijnt en zodoende de spijvertering vertraagt en het lichaam dus meer energie nodig heeft om het proces af te ronden. Producten die vocht bevatten zoals fruit, groente en soep vallen hier niet onder. 

4. Door een warm bad te nemen leef je langer

4. Door een warm bad te nemen leef je langer

blog.goo.ne.jp

Japanners denken dat het nemen van een lekker warm bad te nemen goed is voor de gezondheid. Het ontspant ten eerste je spieren, je bloedsomloop verbetert, en je lichaam krijgt de kans om de stress kwijt te raken die je gedurende de dag hebt opgebouwd. De ideale temperatuur? Tussen de 37 en 40 graden.

Nou, volgens de statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie over landen waar mensen het langst leven is Japan een van de eerste landen in het klassement, misschien zouden we allemaal maar hun adviezen op moeten volgen!

Advertisement