Mannen Die Groeven In Hun Tuin… En Een Fortuin Vonden

door Skip

24 Januari 2017

Mannen Die Groeven In Hun Tuin… En Een Fortuin Vonden
Advertisement

Waarschijnlijk is het graven naar een vergeten schat in de grond alleen een spelletje dat je als kind doet. Hetzelfde geldt ook voor volwasenen die nooit zijn opgehouden met dagdromen over de dag waarop ze een waardevolle schat vinden en dat ze uiteindelijk iets in handen hebben wat een fortuin waard is. In dit artikel hebben we een aantal van de beroemdste ontdekkingen die zijn gedaan door Jan met de pet die gewoon op de juiste plaats en tijd was, om het juiste moment!

Advertisement

De Ferrari Dino 246 GTS.

De Ferrari Dino 246 GTS.

© jalopnik

In 1978 vonden twee jonge mensen diep onder de grond in hun tuin in Los Angeles een auto. De politie identificeerde het wrak als een Ferrari Dino 246 GTS.

Waarom is zo'n grandioze wagen begraven?

Waarschijnlijk is het gedaan om verzekeringsfraude te plegen. De eigenaar van de auto had het als gestolen opgegeven, hierdoor kreeg hij de vergoeding die werd verzorgd door de politie. De auto werd nadat deze uit de grond werd gevist, verkocht op een veiling, zij het dan wel niet in de beste staat!

Advertisement

Het schild van een prehistorisch gordeldier.

Het schild van een prehistorisch gordeldier.

© newsner

Jose Antonio Nievas vond op zijn stuk land in Argentinië een dinosaurusei. Archeologen werden op de hoogte gesteld van deze prehistorische vondst; zij kwamen erachter dat het niet om eierschalen ging dan wel om een schild van een gigantisch gordeldier! Het gat dat te zien is aan de buitenkant was veroorzaakt door een aanval van een roofdier.

Een Middeleeuwse schat

Een Middeleeuwse schat

© HANDOUT,AP PHOTO/BUNDESDENKMALAMT/BETTINA SIDONIE

In 2007 vond een bewoner van een dorp in Oostenrijk in zijn tuin een volledige buit. Erin zaten meer dan 200 juwelen, waaronder ringen, armbanden, sierspelden en zilveren schalen.

De man zag de waarde van deze spullen niet in en borg het op in zijn garage en wist jaren later niet meer dat hij die kist nog had. Hij herinnerde zich die schat weer toen hij besloten had om te verhuizen. Toen liet hij een groep experts komen die hem de waarheid bekendmaakten: die juwelen waren meer dan zes eeuwen oud!

De man gaf alle voorwerpen aan het museum in de buurt.

Meteorenregen.

Meteorenregen.

© CEN

Ben je het ermee eens dat wachten tot er een meteoriet inslaat in je tuin een gebeurtenis is die wel heel onwaarschijnlijk is? Goed, deze man heeft waarschijnlijk elke kansberekeningstheorie weerlegd. Aan de achterkant van zijn huis zijn wel zeker 6 meteoren op verschillende dagen ingeslagen.

Onderzoekers van de universiteit in Belgrado hebben het type steen van deze meteorieten geïdentificeerd. Ze begonnen tegelijkertijd aan een onderzoek naar het magnetisch veld rondom de tuin van de heer Lajic.

Onlangs heeft de man besloten om zijn dak te verstevigen met een metalen plaat... je weet maar nooit!

Een perfect intact gebleven schuilkelder

Een perfect intact gebleven schuilkelder

© Mae Ryan

Toen de Otcaseks het huis kochten wisten ze dat de oude meneer die er woonde, tijdens de Koude Oorlog een schuilkelder in zijn woning had gebouwd. Vijftig jaar later dacht niemand dat die kelder er nog zou zijn, maar ze zaten er flink naast. De schuilkelder was in perfecte staat en binnen stonden er nog talloze dingen uit die tijd, waaronder voedselblikken uit die tijd, kranten en kleding.

Advertisement

Duizend jaar oude botten

Duizend jaar oude botten

© ABC

De veertienjarige Ali Erturk deed in 2014 een ijzingwekkende ontdekking. Hij was aan het graven in zijn tuin toen hij ineens menselijke botten in handen had. Bang belde hij de politie die samen met een groep experts ter plaatse verscheen. Uit onderzoek kwam naar voren dat deze botten van een Amerikaanse Indiaan waren die meer dan duizend jaar geleden leefde.

Een tas vol marihuana.

Een tas vol marihuana.

© documentingreality

In 2012 wilde Mack Reed zonnepanelen op zijn dak van zijn huis in Los Angeles installeren. Hij ging naar de garage om zijn gereedschap te pakken toen hem een tas opviel die op de grond stond. De tas was van niemand in het gezin. Hij opende hem en vond tientallen zakjes en potten met marihuana erin.

Hij nam contact op met de politie en vertelde hen het verhaal. Deze agenten zeiden dat een crimineel die op de vlucht was geslagen, de voorkeur had om tijdelijk de tas in de garage van meneer Reed te zetten, met de gedachte dat niemand de tas zou zien.

Mark Reed had besloten om een kaartje achter te laten voor de voortvluchtige waarop stond:"Ik vond deze tas en heb de politie gebeld. Zijn namen hem in beslag en surveilleren nu mijn huis. Het spijt me."

Advertisement

Een van de grootste ontdekkingen in de Amerikaanse geschiedenis.

Een van de grootste ontdekkingen in de Amerikaanse geschiedenis.

© nationalgeographic

Een stel merkte een verroest blik op in hun tuin dat lichtelijk uit de grond stak, maar tot op dat moment was het niemand ooit opgevallen. In totaal werden er zo'n 6 blikken met munten uit de 19e eeuw opgegraven.

De staat waarin de blikken verkeerde was puntgaaf, sommigen leken nooit te zijn gebruikt. Hun totale waarde was net iets meer dan 25 dollar maar op de veiling kreeg het stel er 10 miljoen dollar voor.

Dinosaurusresten.

Dinosaurusresten.

© archant

John Lambert was bezig met het installeren van een hek in zijn tuin toen hij een grote steen trof. Hij had niet meteen door waarmee hij te maken had, maar omdat het object zo'n aparte vorm had, besloot hij het in zijn garage op te bergen en heeft er 16 jaar niet meer aan gedacht. Uiteindelijk liet hij het onderzoeken door een specialist. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het botten van een pliusaurus waren die had geleefd tussen de 60 en 250 miljoen jaar geleden.

Advertisement