x
Ze vieren hun trouwdag in een park en…
10-jarige jongen ontsnapte dankzij een slimme strategie aan een vrouw die hem achterna zat

Ze vieren hun trouwdag in een park en vinden een zeer zeldzame edelsteen

19 November 2022 • Door Janine
1.234
Advertisement

Feesten organiseren voor een jubileum is heel complex, je wilt dat elk detail perfect is, maar je probeert er vooral voor te zorgen dat je partner gelukkig is. Velen kiezen voor iets eenvoudigs, maar altijd gewaardeerd zoals een etentje, anderen voor een reis of zelfs voor een activiteit.

Voor hun trouwdag koos dit paar ervoor om op reis te gaan, waarbij ze een educatieve ervaring in een archeologisch park konden combineren, maar om de prachtige feestdag te bekronen was er ook de ontdekking van een edelsteen.


Jessica en Seth Erickson wonen in Chatfield, Minnesota, en besloten ter gelegenheid van hun tiende trouwdag een reis te ondernemen, waarbij ze verschillende staten zouden bezoeken. In dit avontuur kozen ze ervoor om het Arkansas Crater of Diamonds State Park te bezoeken, een archeologisch en educatief park. Binnen de site is het mogelijk om opgravingen uit te voeren, in de hoop edelstenen te vinden. Het paar was daarheen gegaan met die bedoeling, maar ze hadden nooit gedacht dat wat er werkelijk gebeurde zou kunnen gebeuren.

Jessica en Seth gingen vroeg in de ochtend naar het park en begonnen te graven en de aarde te zeven. Plots stopten ze en dachten dat ze iets hadden gevonden. Het zag eruit als een steen, maar ze maakten het schoon, waarbij ze de aarde eromheen verwijderden. Ze hadden een edelsteen gevonden in de kleur van ijsthee.

Geïntrigeerd door de ontdekking, besloot het paar de steen naar het Diamond Discovery Center in het park te brengen. Hier registreerde geautoriseerd personeel de edelsteen als een bruine diamant van 1,90 karaat. Het verrassende aspect zit hem niet in het gevonden hebben van de edelsteen, maar in zijn grootte.

Het park ligt in een vulkanisch gebied, dus het vinden van edelstenen is helemaal niet ongewoon. Wat ongelooflijk is, is dat er nog nooit een steen van meer dan één karaat is gevonden. De geoloog en geofysicus van de Universiteit van Wollongong in Australië, Nicolas Flament, legde uit dat: "één op een miljoen stenen 1 karaat en één op de 15 miljoen 2 karaat weegt”.

Advertisement

On July 31, 2013, a park visitor from Apex, NC found a shining 5.16-carat brown diamond at Arkansas's Crater of Diamonds...

Pubblicato da Crater of Diamonds State Park su Domenica 31 luglio 2022

De Ericksons kunnen daarom als buitengewoon gelukkig worden beschouwd dat ze een diamant van deze grootte hebben gevonden. Bovendien zou de prijs rond de 24.000 dollar kunnen liggen (hetzelfde bedrag in euro's), ook al zal het gewicht bij het snijden aanzienlijk worden verminderd.

Ze hebben ongelooflijk veel geluk gehad, nietwaar?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt