ken jij dit symbool? lees hier waarom je producten met een te hoog getal zou moeten vermijden - Curioctopus.nl
x
ken jij dit symbool? lees hier waarom…
deze Russische fotograaf beheerst photoshop tot in de puntjes en maakt er schitterende fotomontages mee fotogeniek eten: deze trucs worden gebruikt om eten er beter uit te laten zien in de reclame

ken jij dit symbool? lees hier waarom je producten met een te hoog getal zou moeten vermijden

03 Februari 2017 • Door Skip
22.796
Advertisement

Wanneer je cosmeticaproducten koopt dan geef je liever net even wat meer geld uit. Je kan heel gemakkelijk nogal ernstige huidirritatie krijgen als je gezichtsreinigers, zeep of make-up gebruikt dat over de datum is. Het is hoe dan ook niet voldoende om betrouwbare merken te kopen om te zorgen dat je huid gezond blijft. Niet iedereen weet namelijk dat verzorgingsproducten ook een houdbaarheidsdatum hebben die je niet zou mogen negeren. Veel mensen letten er niet op, omdat de datum anders wordt aangegeven dan op de verpakking van een voedselproduct.

Ken je dat symbooltje dat lijkt op een potje waar de letter M in staat? Nou, dat is de vervaldatum en die kan je als volgt lezen...

De vervaldatum van verzorgingsproducten staat niet vermeld als dag/maabd/jaar, maar als een combinatie van nummers en letters.

Vaak zijn die te vinden aan de onderkant van de verpakking, zoek dus eerst naar dit symbool voordat je een product gaat gebruiken dat al open is.

Advertisement

Het symbool is een open pot met daarop een nummer en een letter.

Dat symbool geeft aan hoe lang je het product kunt gebruiken NADAT het voor het eerst geopend is.

Als er bijvoorbeeld op een tube 6M staat, dan wil dat zeggen dat die creme 6 maanden na opening niet meer moet worden gebruikt. Aangezien het heel moeilijk is om de datum te onthouden wanneer je welk product voor het eerst hebt gebruikt is het aan te raden om met een watervaste stift de exacte vervaldatum op te schrijven.

Cosmetische producten, vergeleken met etenswaren, beginnen te bederven op het moment dat er voor het eerst lucht bij komt. Het is heel belangrijk om niet producten te gebruiken waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken is omdat ze (ook ernstige) allergische reacties kunnen veroorzaken.

Een laatste ding dat moet worden benadrukt is dat producten met een korte gebruiksduur ook minder conserveringsmiddelen bevatten, en zijn het deze producten die je beter kunt kopen!

Tags: NuttigMake-up
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt