deze man legt elke dag tientallen kilometers af in de afrikaanse hitte om dieren van de droogte te redden - Curioctopus.nl
x
deze man legt elke dag tientallen kilometers…
Noorwegen is het eerste land ter wereld dat geen producten koopt die regenwouden vernietigen Deze stoplichten projecteren het stoplicht op de grond en redden het leven van niet-oplettende voetgangers... zoals jij

deze man legt elke dag tientallen kilometers af in de afrikaanse hitte om dieren van de droogte te redden

06 Maart 2017 • Door Skip
3.272
Advertisement

In zijn dorp is Patrik Kilonzo Mwalua gewoon boer, maar elke dag brengt hij met zijn watertanker water naar veel dieren in het Tsavo National Park, in Kenia. Ze noemen hem de olifantenbeschermer van Tsavo en elke dag begeeft hij zich in de Keniaanse hitte om zijn plicht te doen en dieren te helpen die worstelen met de droogte.

Voor Patrik Kilonzo Mwalua gaat het probleem dat dieren ondervinden als gevolg van klimaatverandering hem zo aan het hart dat hij de organisatie "TSAVO Volunteers" heeft opgericht.

foto: Facebook

Hier kan je de Facebookpagina zien van de organisatie.

Zijn grote passie voor de fauna in het gebied is zijn drijfveer om elke tientallen kilometers te overbruggen om water te brengen bij zebra's, olifanten, gazelles en vele andere dieren elke dag dreigen te sterven van de dorst.

foto: Facebook
Advertisement

Hier zie je hem naast zijn reddingstank, waarmee hij ongeveer tienduizend liter water kan meenemen

foto: Facebook

Elke dag, na uren lang in de hitte, komt Patrik aan bij de plassen die eerst vol met regenwater lagen. Hij vult ze dan aan voor de dieren.

foto: Facebook

Ondanks het feit dat wilde dieren zijn laten ze hem, wanneer ze hem zien, gewoon rustig zijn werk doen zo lijkt het.

foto: Facebook
Advertisement

In deze droogteperiode moeten de beesten extra moeite doen en ongewoon lange afstanden af te leggen om water te vinden; ze staan daardoor niet alleen bloot aan roofdieren, maar ook aan het risico om uit te drogen.

foto: Facebook

Sinds juni 2016 tot aan nu is de regenval behoorlijk afgenomen en daardoor zijn de waterbekkens waar eerder nog water in zat, nu leeg. Als ik ze geen water zou brengen, dan zouden ze sterven," aldus Patrik.

foto: Facebook
Advertisement

Patrik's grootste zorg zijn de olifanten want zij verplaatsen zich steeds verder naar afgelegen gebieden en worden daarmee een doelwit voor stropers.

foto: Facebook

"De olifanten lopen risico; ze redden van de droogte betekent ook dat je ze moet behoeden voor stroperij."

foto: Facebook

Op zijn pagina kan je een bijdrage leveren zodat zijn organisatie zich kan uitbreiden. Patrik zal niet toelaten dat andere dieren, net als vroeger, sterven aan de droogte en daarom stapt hij elke dag in zijn vrachtwagen om zijn ronde te maken.

Tags: AfrikaVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt