Architecten maken een doe-het-zelf-tuin die een heel appartementencomplex van eten kan voorzien - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Architecten maken een doe-het-zelf-tuin…
Een student draagt 15 maanden lang een spijkerbroek: de analyse van de bacteriën op de broek levert een onverwacht resultaat op De Freiburgmethode of sluimermethode was de 'revolutionaire' verdoving begin 20ste eeuw voor bevallende vrouwen

Architecten maken een doe-het-zelf-tuin die een heel appartementencomplex van eten kan voorzien

Door Skip Tromp de Haas
2.847
Advertisement

IKEA loopt niet alleen voorop vanwege de praktische en goedkope producten, maar ook op het gebied van milieu is het een pionier. De gigant heeft al prijzen gewonnen voor zijn flat-pack refugee shelter (bouwpakket vluchtelingentent) en voor de biodegradable mushroom-based packaging (biologisch afbreekbare containers gemaakt van paddestoelen). Het concern gaat verder met zijn plannen, die worden uitgevoerd door Space10, een van hun testlabs waar ze werken aan mogelijke duurzame oplossingen voor het leven in de stad.

Ulrik Husum en Sine Lindholm, twee architecten van Space10 hebben de Growroom ontwikkeld, een moestuin voor binnen die genoeg voedsel kan leveren om een appartementencomplex te voorzien. Je kan ook in de growroom stappen die naast moestuin ook een plek is waar je aan het stadse leven kan ontsnappen.

Veel landen in de wereld hebben interesse getoond in de growrooms: Helsinki, Rio de Janeiro, Taiwan en San Francisco, maar Space10 heeft aangegeven "dat het geen zin heeft om lokaal groente verbouwen te promoten om de Growroom vervolgens over oceanen en continenten te versturen."

Advertisement

De Growroom is gemaakt van eenvoudige triplexplaten

Een plek die je naar eigen wens en inzicht kunt inrichten waar je kunt ontspannen

Een ruimte die designarchitectuur verenigt met het duurzaam kweken van lokale producten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt