In een Schots dorpje is het gelukt om automobilisten te dwingen zich aan de snelheid te houden... door föhns te gebruiken!

door Skip

04 Maart 2017

In een Schots dorpje is het gelukt om automobilisten te dwingen zich aan de snelheid te houden... door föhns te gebruiken!
Advertisement

Vaak zijn de maximumsnelheden die gelden veel lager dan dat er werkelijk gereden wordt, zelfs door verstandige mensen. Het is desalniettemin goed om je aan de regels te houden om je eigen leven en dat van andere mensen op de weg niet te riskeren en om geen vervelende bekeuringen voor je kiezen te krijgen. Binnen de bebouwde kom is een snelheidsovertreding niet toegestaan. Wanneer zoiets gebeurt zijn er veel gevaren, en degene die in een auto zit moet weten dat hij zaken en mensen permanente schade kan toebrengen. Jammer genoeg kruipt niet iedereen achter het stuur met deze wetenschap en scheuren ze door de straten alsof ze op een parcours aan het rijden zijn.

In Hopeman, een Schots dorpje aan zee hebben een aantal inwoners de oorlog verklaard aan de wegpiraten en is het die eerstgenoemden gelukt om hen te dwingen zich aan de snelheidsregels te houden... met een föhn!

Advertisement
bbc.com

bbc.com

De inwoners van dit bekende stranddorp in Schotland waren het beu om voorbijrazende auto's te moeten ontwijken en hun leven te riskeren alleen maar om de straat over te steken. Ze hebben alles al geprobeerd en konden geen oplossing vinden dus besloten ze deze automobilisten maar in de maling te nemen. De dorpbewoners trokken veiligheidshesjes aan en zijn met een föhn in de hand langs de weg gaan staan.

Bestuurders zagen hen voor politie met een snelheidsmeter aan! In de overtuiging het risico te lopen op een fikse boete gingen ze langzamer rijden.

De mensen in het dorp weten natuurlijk zelf ook wel dat dit slechts een tijdelijke oplossing is en niet zo efficënt op de langere termijn, maar de hoop is dat de politie er genoeg tijd in gaat steken en automobilisten gaat aansporen om langzamer te rijden.

Verrassend genoeg is dit niet d eerste keer dat haardrogers worden gebruikt voor dit doel. In 2000 werd er op soortgelijke wijze gebruik van gemaakt in Oxfordshire en daarvoor nog in Florida en Polen.

Van deze ervaring hebben de inwoners van het dorp een ding geleerd. Mensen die rijden zonder zich te bekommeren om de maximumsnelheid en voetgangers zijn niet alleen gevaarlijk maar ook dom!

Advertisement