Het eerste slimme braillehorloge dat blinde mensen berichtjes laat versturen en ontvangen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het eerste slimme braillehorloge dat…
Dit zijn de menu's van de 1e, 2e en 3e klasse aan boord van de Titanic Vrouwen en hartaanvallen: bij hen zijn de symptomen anders dan bij mannen

Het eerste slimme braillehorloge dat blinde mensen berichtjes laat versturen en ontvangen

Door Skip Tromp de Haas
2.313
Advertisement

Voor de meer dan 200 miljoen blinde mensen die er zijn op de wereld bestaan er verschillende smart watches die geluidsinstructies kunnen geven. Er is echter een uitvinding uit Zuid-Korea die al gauw een revolutie teweeg lijkt te gaan brengen in deze sector. Voor het eerst kunnen blinde mensen berichtjes ontvangen op een nieuw prototype polshorloge Dot genaamd.

Dot, het horloge dat is ontworpen door de Koreaanse start-up zal in staat zijn om berichten te versturen door middel van brailleschrift. Laten we deze uitvinding, beschikbaar tegen een bescheiden prijs, eens nader bekijken.

via: Dot

Dit is dan de elegante Dot: dit klassiek ronde horloge heeft twee knoppen aan de zijkant waarmee in braille berichten kunnen worden verstuurd.

Na 3 jaar onderzoek heeft het bedrijf Dot het horloge kunnen maken, maar zeker ook en vooral dankzij de 140 duizend mensen van over de hele wereld die hen steunden.

Advertisement

Het ingenieuze horloge kan verbinding maken via Bluetooth en kan dus berichtjes ontvangen en verstuurd die zijn "vertaald" in braille en afkomstig zijn van apps en diensten.

Dit is een hele grote stap voor blinde mensen aangezien tot nu toe alle apparaten op de markt gebruik maakten van ongemakkelijke oordopjes.

Daar komt ook nog eens bij dat het bij een merendeel om geluidsberichten ging, dus de inhoud van de berichtjes (als je geen oordopjes had) werd dan openbaar.

Advertisement

Het gaat al met al dus om een echte winst op technologisch gebied. Het horloge kan worden gereserveerd voor slechts 320$ op de site van het bedrijf. Een betaalbare prijs vergeleken met de hogere kosten van andere apparaten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt