Een Brits koppel slaagt erin om hun eigen hond te laten klonen 12 dagen na zijn dood - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Brits koppel slaagt erin om hun…
Het statief van deze fotograaf is nogal Met dit stappenplan kan je zelf in een pot 11 kilo aan zoete aardappelen kweken.

Een Brits koppel slaagt erin om hun eigen hond te laten klonen 12 dagen na zijn dood

Door Skip Tromp de Haas
3.593
Advertisement

De 8-jarige boxer Dylan van Laura Jacques en Richard Remde stierf aan een hartaanval kort nadat er bij hem een niet te behandelen hersentumor werd gevonden. Het stel dat uit het veld was geslagen door dit verlies had de dierenarts gevraagd of ze het lichaam van Dylan terug mochten hebben zodat ze konden beslissen wat ze ermee wilden doen. Enkele dagen later belden ze een Zuid-Koreaans bedrijf.

Laura en Richards waren zo kapot van Dylans dood dat de twee graag de tijd wilden nemen om te bepalen wat ze met zijn lichaam wilden doen.

foto: YouTube

Toen het koppel Dylan had opgehaald bij de dierenarts hadden ze besloten dat ze hem in wilden laten vriezen en te gaan praten over wat ze wilden gaan doen. Laura en Richard hadden iets opgevangen over een vrouw die haar hond heeft laten klonen nadat ze een wedstrijd had gewonnen die was georganiseerd door een Zuid-Koreaans bedrijf dat is gespecialiseerd in biotechnologie die juist mensen de kans bood om deze moeilijke genenoperatie uit te voeren. Het enige 'kleine' verschil was dat de hond van deze vrouw nog in leven was.

Een race tegen de klok

foto: YouTube

De kans om Dylan succesvol te laten klonen was niet groot maar het stel besloot het ondanks dat toch te proberen. Twaalf dagen na zijn dood kwam het DNA-monster, dat Laura en Richard volgens strikte instructies van het bedrijf hadden afgenomen, aan in Zuid-Korea. De procedure bleek nog niet te lukken wanneer honden langer dan vijf dagen dood waren (het maximaal aantal dagen dat het stel mocht wachten) , maar na enkele weken kregen ze een telefoontje met het mooiste nieuws: het DNA van Dylan dat in de eicellen was ingebracht reageerde op de elektrische schokken die nodig waren om de celdeling in gang te zetten.

Advertisement

31 dagen nadat het DNA-sample was aangekomen in Zuid-Korea kregen Laura en Richard het bericht dat er twee pups op komst waren.

foto: YouTube

Ze waren dolblij en zijn meteen naar Zuid-Korea gevlogen om bij de geboorte te kunnen zijn van de twee pups

foto: YouTube

Nu zegt het Britse koppel gelukkig te zijn dat ze deel mochten uitmaken van iets dat nog nooit eerder heeft plaatsgevonden en dat ze nog een tweede kans hadden om samen te leven met de klonen van Dylan.
Het nieuws is natuurlijk niet vrij van kritiek op zowel ethisch als medisch vlak (in dit laatste geval omdat gekloonde honden vatbaarder zijn voor tumoren, longonsteking en een verstoord groeipatroon).

Wat denk jij van dit alles? Zou jij ook je huisdier laten klonen of vind je het maar een absurde keus?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt