Nike kondigt een hijab voor het sporten aan voor moslimvrouwen en veroorzaakt meteen heisa - Curioctopus.nl
x
Nike kondigt een hijab voor het sporten…
Deze 'Blinde' kat wordt van de straat geplukt en gered. Wanneer ze zijn ogen open doen zien ze iets bijzonders De sollicitatie van dit meisje werd geannuleerd nadat ze had gevraagd wat ze zou gaan verdienen

Nike kondigt een hijab voor het sporten aan voor moslimvrouwen en veroorzaakt meteen heisa

28 Maart 2017 • Door Skip
19.789
Advertisement

Nike heeft het ontwerp van deze innovatieve kledinglijn aangekondigd met de insteek en de hoop veel vrouwen in de Arabische wereld te helpen om de barrières te overstijgen die zij tegenkomen tijdens het sporten vanwege hun tradities. Maar de beslissing om hijabs te gaan maken geschikt voor het sporten heeft enorm veel stof doen opwaaien.
Het ontwerp van de hijab is overgelaten aan twee vrouween uit de Emiraten, schaatster Zahra Lari en gewichthefster Amna Al Haddad en heeft de naam Nike Pro Hijab gekregen. Hoewel het pas in 2018 op de markt komt zijn er al mensen belust op het boycotten ervan.


Nike Pro Hijab.

foto: Nike

Sinds de aankondiging is gemaakt heeft Nike de ontwerp- en testfase afgerond van het sportieve kledingstuk dat het op de markt wil brengen, veel mensen hebben al kritiek geleverd op de keus door te zeggen dat het een manier is waarmee de onderdrukking van vrouwen niet ophoudt.

Boycot

foto: Nike/Twitter

De aankondiging heeft echt stof doen opwaaien. Veel mensen zeggen het al te boycotten en vragen van andere mensen om hetzelfde te doen:"Ik koop nooit meer iets van Nike," of "Nike is zo op geld belust dat het ook gebruik wil maken van het feit dat vrouwen worden onderdrukt en daaraan verdienen."

Amna Al Haddad, een van de ontwerpsters van de kledinglijn heeft commentaar gegeven op het voorval. Ze zegt: "Ik snap dat de lancering van de Pro Hijab uiteenlopende reacties oproept [...] maar naar mijn idee moeten we ons gewoon beseffen dat er hiernaar gewoon vraag is op dit moment binnen de sportkledingmarkt. Ik respecteer alle atletes die de hijab dragen (of niet), want het is een persoonlijke keuze. Ik geloof hoe dan ook dat de hijab voor het sporten een nieuwe generatie vrouwen gaat bewegen om professionele atletes te gaan worden."

Advertisement

Nike's commentaar

foto: Nike

Nike heeft op zijn beurt het volgende gezegd:"Toen we hebben gesproken met atletes stelden we vast dat er vraag was hiernaar en dat het iets was wat ze nodig was en wat ze wilde hebben. Bij ontwerp zijn een groot aantal atletes betrokken die een hijab dragen tijdens het trainen. We hebben geluisterd naar hun input om een design en comfort te garanderen dat goed zou samenkomen met hun wensen."

Wat vinden jullie van dit hele verhaal? Ben je het eens met degenen die in de actie van Nike een manier zien waarmee ze een man-vrouwrelatie ondersteunen die in veel landen als ongelijk wordt ervaren, of vind je het een goede stap?

Tags: SportReclames
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt