Het echte verhaal achter de film 'Belle en het beest' had geen sprookjesachtig einde - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het echte verhaal achter de film 'Belle…
Kinderen jonger dan zes maanden zouden nooit water mogen drinken: lees hier waarom 10 tweelingbijzonderheden die veel mensen niet opvallen

Het echte verhaal achter de film 'Belle en het beest' had geen sprookjesachtig einde

Door Skip Tromp de Haas
4.582
Advertisement

Het merendeel van de lezers, misschien wel allemaal, kennen het verhaal van Belle en het Beest wel. Deze film, geproduceerd door Disney is weer op het witte doek. Maar wat de meesten van jullie niet weten is dat dit verhaal niet louter op fantasie is gebaseerd maar echt waar is, gebaseerd op feiten die bewijzen dat mooi zijn niet van buiten zit, maar van binnen.

Dit is het verhaal van Pedro Gonzales die wordt geboren op Tenerife in Spanje in 1537. Zijn hele lichaam was bedekt met een dikke laag haar wat hem niet het uiterlijk bezorgde van een normale jongen. Iedereen noemde hem 'wildeman' een wezen uit de Middeleeuwse mythologie dat half man half dier was en 's nachts in dat laatste veranderde en kinderen opat.

foto: Wikimedia

De belevenissen van Pedro begonnen in de nacht dat Hendrik II tot koning van Frankrijk werd gekroond halverwege de 16e eeuw. Pedro werd meegenomen naar het hof als cadeau en werd opgesloten in de kelder van het paleis zodat hij kon worden bestudeerd.

Tijdens zijn verblijf daar onderzochten artsen en geleerden hem en stelden ze vast dat hij geen wildman was, maar een jongetje met een aandoening die we tegenwoodig hypertrichose noemen of overmatige haargroei. In de 16e eeuw zijn er 50 voorvallen van deze ziekte opgetekend en Pedro was de eerste.

Pedro was het eerste geregistreerde geval van hypertrichose.

foto: Wikimedia

De koning was geboeid door de unieke Pedro en maakte een leerling van hem, hij veranderde zijn naam in Petrus Gonsalvus (van Latijnse oorsprong) en voedde hem op aan het hof. Hendrik II had meteen door dat de jongen een vlugge leerling was. Hij leerde snel drie talen. En zo maakte Petrus zijn opwachting aan het hof, het experiment van de koning was geslaagd.


Maar in 1559 stierf de koning en liet hij zijn vrouw Catherina de Medici met een ongeneeslijke pijn in het hart achter. Het was juist zij die wilde zien voor haar eigen vermaak of er nog meer harige kindertjes zouden komen. Ze koos de prachtige dochter van een bediende uit; ook zij heette Catherina en regelde het huwelijk. De twee zagen elkaar niet tot aan de dag van de ceremonie. 

Advertisement

Tegen elke verwachting in leefden Pedro en Catherina een leven lang samen

foto: Wikimedia

Het snode plan van de koningin was om te zien of Petrus in een beest zou veranderen tijdens de seks en of "Belle" c.q. Catherina het zou overleven. Niets daarvan. Tegen elke verwachting in werden de twee verliefd op elkaar en leefden ze gelukkig en kregen ze veel kinderen. De eerste twee kinderen kregen de aandoening niet, de andere vijf (twee jongens, drie meisjes) wel tot genoegen van de koningin.

Petrus en Catherina brachten de rest van hun leven gelukkig en tevreden door ook was dit geluk alleen te ervaren in hun gezin. Ondanks dat hij een liefhebbende vader en echtgenoot was, werd hij door zijn omgeving nooit echt als mens geaccepteerd: ook de sterkste liefde komt onder druk te staan van de (veroordelende) maatschappij.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt