Ze is haar luie man zat en staat op het punt een discussie aan te zwengelen, maar dan kijkt ze onder zijn schoenen en verandert ze van gedachten

door Skip

17 April 2017

Ze is haar luie man zat en staat op het punt een discussie aan te zwengelen, maar dan kijkt ze onder zijn schoenen en verandert ze van gedachten
Advertisement

In alle huishoudens waar eentje de kost verdient en de ander thuis blijft om daar alles op de rit te houden zie je vaak dat het werk wat in huis wordt gedaan, hoe intensief dat ook is, niet voldoende wordt gezien. Deidre A. Sanford ervoer dat ook zo, en zat dat ze het was om alles in d'r eentje te moeten doen, beklaagde ze zich erover hoe lui haar man was en de weinige erkenning die ze van hem kreeg. Op een dag zag ze toevallig de onderkant van zijn werkschoenen en begon ze hun situatie ineens vanuit een heel ander perspectief te bekijken.

Advertisement

Een poging om je in te leven als manier om ruzies te slechten

Een poging om je in te leven als manier om ruzies te slechten

Facebook

In een bericht op Facebook deelde Deidre haar gedachten:"Ik merk dat veel vrouwen erover klagen dat hun mannen hen niet helpen in het huishouden, dat ze lui zijn en nooit zin hebben om eens op stap te gaan. Hij komt 's avonds laat terug uit zijn werk en zegt dan dat hij heel moe is en ploft dan neer op de bank en zit daar als een zoutzak TV te kijken of te gamen tot laat in de avond. Ik denk dat velen ons onderschatten wat zij elke dag moeten doen. Tot vandaag was ik een van die mensen die zo dacht en terwijl ik de rommel achter zijn kont opruimde, had ik ineens zijn werkschoenen, amper zes maanden geleden gekocht, in mijn handen. Hij draagt ze vrijwel elke dag en ik zag dat ze zo versleten waren dat er op een punt een gat zat. Ik moest bijna huilen omdat ik besefte dat hij gelijk erin had dat ik hem niet begreep wanneer hij me vertelde wat hij elke dag allemaal op zijn werk moet doen. Wat ik probeer te zeggen is dat we meer moeten proberen te waarderen wat onze mannen allemaal voor ons doen, want al weten ze misschien niet hoe ze moeten laten zien dat ze ons dankbaar zijn, ze zijn het ons wel. Zij zijn onze rots in de branding en wij die van hen. Dus als je volgende keer voelt dat je wilt schreeuwen naar ze omdat ze iets hebben laten slingeren, kijk eerst dan eens onder hun werkschoenen."

Misschien zijn veel mensen het niet eens met wat Deirdre schrijft, maar wij vinden dat de taken van mensen die in een relatie zitten niet per se bekritiseerd moeten worden, dat is naar ons idee de werkelijke boodschap. Ze moeten (allebei!) de moeite nemen om hun gevoel en vooral ook hun frustraties uit te spreken zonder terug te vallen op de klassieker "je snapt het niet." Het kan een weg zijn naar een goede, vredige relatie, een weg die gekozen is op basis van bewust gemaakte persoonlijke keuzes.    

Advertisement